NATO'dan Tacikistan'a işbirliği teşekkürü

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Birleşmiş Milletler'deki temasları çerçevesinde NATO Genel Sekreteri Andres Fogh Rasmussen ile bir araya gel

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Birleşmiş Milletler'deki temasları çerçevesinde NATO Genel Sekreteri Andres Fogh Rasmussen ile bir araya geldi.

Görüşmede, Tacikistan ile NATO arasındaki işbirliği ilişkileri değerlendirildi. NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Tacikistan'ın Afganistan'da görev yapan Uluslararası Güvenlik Destek Gücü'ne ( ISAF) sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Rahman ile Rasmussen, NATO'nun 'Barış için İşbirliği' programı çerçevesinde yapılan işbirliğinin mevcut durumundan memnun kaldıklarını kaydetti. NATO programı çerçevesinde Tacikistan'da mayınlı arazilerin temizlenmesi ve sınır güvenliğinin güçlendirilmesi gibi alanlarda bir dizi projeler hayata geçirildi.

Rahman görüşmede yaptığı konuşmasında, Tacikistan ile NATO arasındaki karşılıklı yardımlaşma programının işbirliğinin pekiştirilmesine önemli katkı sağladığını kaydetti. Rahman, NATO'yu Afganistan ile sınırı olan ülkeler ile ekonomik ve yatırım işbirliğini güçlendirmeye davet etti.