Liseli Şairler Mevlana'yı Anlatacak

Bursa'da, Osmangazi Belediyesi ile Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından liseler arasında Mevlana konulu şiir yarışması düzenlendi.

Liseli Şairler Mevlana'yı Anlatacak
Karabaş-ı Veli Dergahı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gençlerin Mevlana'yı tanıyıp anlamaları için bu yarışmayı düzenlediklerini söyledi. Dündar, bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmanın geleneksel hale getirileceğini söyledi.
Edebiyatla uğraşan gençlerin yazma konusunda cesaretlendirilmesini hedeflediklerini belirten Dündar, yarışma sayesinde Mevlana öğretisinin gençlere tanıtılmasının sağlanacağına işaret etti. Başkan Dündar, ''Bu yıl ilki düzenlenen şiir yarışmasında gençlerden büyük İslam mutassavvıfı Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin inanç dünyasındaki hoşgörü ve güzelliklerini mısralara dökmelerini istiyoruz'' dedi.
Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Zeyrek ise, yarışmanın Bursa ve gençler için hayırlı olmasını diledi.
Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Altay da, Karabaş-ı Dergahı'nda her gün sema gösterisi yaptıklarını hatırlattı.
Yarışmaya, ilçedeki liselerde okuyan öğrenciler birer şiirle katılabilecek. 'Gel, ne olursan ol yine gel' temasıyla yapılan yarışmada, Mevlana öğretisinin sevgi, dostluk, barış ve kardeşlik gibi temaları işlenebilecek. Jüri üyeliğini ebediyatçı Metin Önal Mengüşoğlu'nun yaptığı yarışmanın başvuruları, 27 Eylül- 17 Kasım tarihleri arasında okul müdürlüklerine yapılacak. Eserlerin daha önce hiçbir yarışmaya katılmamış olması gerekiyor. Birinciye bin Türk lirası, ikinciye 70 TL, üçüncüye 500 TL ve 3 adet de 250 TL'lik mansiyon ödülü verilecek.