Balıkesir'deki Orman Köylerine Su Tankeri Dağıtıldı

Balıkesir İl Özel İdaresi ile Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttükleri proje kapsamında 2010 yılında traktöre monteli 48 adet Su Tankerinin dağıtımı yapıldı

Balıkesir İl Özel İdaresi ile Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttükleri proje kapsamında 2010 yılında traktöre monteli 48 adet Su Tankerinin dağıtımı yapıldı. Orman Bölge Müdürlüğünün tamirhanesinde düzenlenen törene Balıkesir Valisi Sayın Yılmaz Arslan, Balıkesir milletvekilleri Ali Osman Sali ve İsmail Özgün, vali yardımcısı Günay Özdemir, İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Mehmet Akif Okur, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, daire müdürleri ile köy muhtarları katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, projenin hayata geçirilmesinde destek veren başta valilik olmak üzere İl Genel Meclisi'ne teşekkür etti. Recep Ateş, köylerde yaşayan vatandaşların yangınlara çok daha etkili bir şekilde kendi imkanlarıyla müdahale edebilmeleri için her orman köyüne bir yangın söndürme tankeri hedefi çerçevesindeki projenin hayata geçmesinden mutluluk duyduğunu söyledi. Ateş, "Alınan su tankerlerinin köy muhtarlıklarına ulaştırılmasıyla kırsal alanda can ve mal güvenliğini sağlama yönünden çok önemli bir adım atılmıştır" dedi.
Yangınlara erken müdahalenin çok önem arz ettiğini, müdahale geciktikçe yangın zararı ve gerekli söndürme gücünün arttığını söyleyen Orman Bölge Müdürü Ateş, yangınlara en kısa sürede etkili bir şekilde müdahale edilmesi için köy muhtarlıklarına teslim edilen tankerlerin 2 bin 500 litre su taşıyabildiğini, traktörün kuyruk mili ile çalışan su pompasına ve 100 metre hortuma sahip olduğunu, on katlı bir apartmanın en üst katına suyu ulaştırabildiğini anlatttı. Su tankerleri her türlü zirai traktöre takılarak kullanılabiliyor, dar ve bozuk yollarda hareket yeteneğine sahip bu tankerler yangın haricinde de park, bahçe, mahsul sulama , yol sulama , temizleme , içme suyu taşıma işleri gibi çok amaçlı olarak kullanılabilmekte. İGM başkanı Okur ve milletvekillerinin de birer konuşma yaptığı törende konuşan Vali Yılmaz Arslan, bu işin öncelikli hizmetler arasında yer aldığığını söyledi Vali Arslan, yangın konusunda geçen yıl çok sıkıntılı bir süreç yaşandığını, bu yılın geçen yıla göre daha iyi geçtiğini söyledi. Orman teşkilatının çok güçlü bir sisteme sahip olduğunu kaydeden Vali Yılmaz Arslan, yangınlarla ilgili diğer kurumlara ihtiyaç duyulduğunda hemen destek verdiklerini belirterek orman teşkilatına teşekkür etti.
UYGULAMA TATBİKATI YAPILDI
Orman tamirhanesindeki törende yeni su tankerleri test edildi. Konuşmaların ardından tatbikat yapıldı. Tutuşturulan yerdeki odunlar su tankerleri ile söndürüldü. Tatbikatın ardından toplam 48 adet tanker Vali Yılmaz Arslan ve diğer protokol üyeleri tarafından muhtarlara teslim edildi.