Erciş'te 19 Eylül Gazileri Anma Günü Kutlaması

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 'gazilik' unvanının verilişinin 89

Erciş'te 19 Eylül Gazileri Anma Günü Kutlaması
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 'gazilik' unvanının verilişinin 89. yıldönümü ve Gazileri Anma Günü münasebetiyle Van'ın Erciş İlçesi'nde bir tören düzenlendi. Törende gaziler adına konuşan Kıbrıs Gazisi Mehmet Yapar, "Bizleri çizmelerimizi giymek zorunda bırakmayın" dedi.
Erciş Hükümet Konağı önünde bugün saat 09:00'da yapılar törene Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Yılmaz Yıldırım, Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete, kamu kurum amirleri, Kore ve Kıbrıs gazileriyle vatandaşlar iştirak etti. Törene Atatürk büstüne çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk bayrağının çekilmesiyle başladı.
Gaziler adına bir konuşma yapan Kıbrıs Gazisi Mehmet Yapar, memleketin her karışının şehit ve gazi kanıyla sulandığını hatırlatarak, düşmana korku, dosta güven mesajı verdi. Türkiye üzerinde dış ve iç güçler tarafından oyunlar oynandığına da dikkat çeken Yapar, "Bizleri çizmelerimizi giymeye mecbur etmeyin. Yeri geldiğinde aynı ruh ve imanla Kuvayi Milliye ruhunun bütün ve genç nesillerdeki taze gücüyle aynı altın sayfaları yazdırmaya hazırız. Ama sizler daha önceleri olduğu gibi, bu ruhun içinde paramparça olursunuz" dedi.
Ardından, bir subay günün önemini belirten bir konuşma yaptı. Kıbrıs ve Kore gazileri daha sonra protokol üyeler ile birlikte Atatürk büstü önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra askeri bir araçla Erciş 108. Topçu Alay Komutanlığı'na getirilerek askerlerle birlikte öğlen yemeği verildi. Yemeğe İlçe Kaymakamı Ramazan Fani, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Yılmaz Yıldırım, Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci ile Kore ve Kıbrıs gazileri katıldı.