Gümüşhaneli Dağcılar Ağrı Dağı'na Tırmanacak

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Ağrı Dağı'nın en yüksek noktasına tırmanmak için mücadele edecek.

Gümüşhaneli Dağcılar Ağrı Dağı'na Tırmanacak
Gerekli resmi izinleri aldıktan sonra Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçen sporcular, 3 günlük Ağrı Dağı kampı için şehirden ayrıldı.
Ağrı Dağı'nın 5 bin 137 metrelik zirvesine zorlu bir tırmanış gerçekleştirecek olan 6 sporcu, ayrılmadan önce Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçti. İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Volkan Kara, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Nuri Tutar ile Kardiyoloji Uzmanı Ahmet Seçkin Çetinkaya tarafından kontrolleri yapılan sporcuların solunum fonksiyon testleri de yapılarak akciğer röntgenlerine ve elektrokardiyogramlarına bakıldı. Kulüp üyelerinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Kulüp Başkanı Mustafa Akbulut hastanede kendilerine gösterilen ilgiden dolayı Devlet Hastanesi doktorlarına ve çalışanlarına teşekkür etti. Gümüşhane'den Ağrı dağına giden ilk ekip olduklarını ifade eden Akbulut, "GÜDAK olarak hazırlığımızı bir aydır yapıyorduk. Ramazan ayının sona ermesinin ardından müracaatımızı yaptık. 5 bin metrenin üzerine çıkacağımız için ekip olarak sağlık kontrolünden geçtik. Hazırladıklarımızı tamamladıktan sonra bütün dağ teçhizatımızı aldık. İlk ekip olmamız nedeniyle müthiş bir heyecanımız var" dedi.
GÜDAK üyesi Mustafa Akbulut, Vehbi Yalçın, Bülent Karaal, Muharrem Ateş, Ramazan Gergin ve Selami Karaaslan'ın katılacağı tırmanış, 3 gün sürecek. Doğubeyazıt ilçesinden hareket edecek sporcular, eşyalarını katırlarla 3 bin 250 metrede ilk kampı kurduktan sonra, bir gece konakladıktan sonra ertesi gün 4 bin 200 metrede kamp kuracak. Buradan 4 bin 800 metre yüksekliğe vücudun yüksek irtifaya alıştırılması (aklimatizasyon) çıkışları yapacak olan ekip, gece saat 01'de başlayacakları zirve tırmanışı ile 5 bin 137 metreye ulaşarak geri dönecek.