Beşiktaş sahasında CSKA Sofya'yı konuk ediyor

Beşiktaş bugün UEFA Avrupa Ligi L Grubu'ndaki ilk maçında, Bulgar ekibi CSKA Sofya'yı konuk ediyor. Beşiktaş ile CSKA Sofya arasındaki maç saat 22.05'te başlayacak.

Beşiktaş sahasında CSKA Sofya'yı konuk ediyor
Sezona iddialı bir şekilde başlayan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi L Grubu’ndaki ilk maçında, Beşiktaş İnönü Stadı’nda saat 22.05’te, Bulgar ekibi CSKA Sofya’yı konuk edecek. Star Tv’den canlı olarak yayınlanacak Beşiktaş-CSKA Sofya maçını Fransız Futbol Federasyonu'ndan Laurent Duhamel yönetecek.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ


UEFA Avrupa Ligi gruplarına kadar maç kaybetmeden gelen Beşiktaş, evinde ağırlayacağı CSKA Sofya'yı yenerek gruplara iyi bir başlangıç yapmanın planlarını yapıyor.

QUARESMA’NIN DURUMU MAÇ SAATİNDE BELLİ OLACAK


CSKA Sofya karşısında, Beşiktaş'ta sakatlığı geçen Ricardo Quaresma, teknik direktör Bernd Schuster'in görev vermesi halinde takımdaki yerini alabilecek. Bobo ise son çalışmada takımla birlikte yerini alırken, oynayıp oynamayacağına maç saatinde karar verilecek.

Beşiktaş’ta sakatlıkları bulunan Erhan Güven ve Fatih Tekke bu akşamki CSKA Sofya maçında forma giyemeyecek. Ayrıca teknik direktör Schuster'in Fabian Ernst'i ise CSKA karşısında dinlendirmesi bekleniyor.

CSKA SOFYA CEPHESİ


Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da 1948 yılında kurulan ve kırmızı-siyah renklere sahip olan CSKA Sofya, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Kuzey İrlanda'nın Cliftonville takımını (3-0, 1-2), play-off turunda da Galler'den The New Saints'i (3-0, 2-2) eleyerek, UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara katılmayı başardı.

Genç kadrosu ve hızlı orta sahasıyla dikkat çeken CSKA Sofya'nın bu sezon Avrupa kupalarındaki en golcü isimleri Brezilyalı orta saha oyuncusu Marquinhos ile İtalyan savunma oyuncusu Giuseppe Aquaro oldu. İki futbolcu da bu sezon oynanan 4 Avrupa kupası maçında takımlarına 2'şer gol kazandırırken, Tomi Kostadinov, Christian Tiboni ve Gregory Nelson da birer gol attı.

TAKIMLARIN KADROLARI


BEŞİKTAŞ
Hakan
Ekrem
İbrahim Toraman
Zapotocny
İsmail
Necip
Aurelio
Hilbert
Quaresma (Holosko)
Guti
Bobo

CSKA SOFYA

Chavdarov
Vidanov
Minev
Esposito
Yanchev
Galchev
Trifonov
Marquinhos
Spas
Tonev
Sheridan

STAT: İnönü Stadı
SAAT: 22:05
HAKEM: Laurent Duhamel
YAYIN: Star Tv

BEŞİKTAŞ, BULGARLARA YENİLMİYOR

UEFA Avrupa Ligi (L) Grubu ilk maçında Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımıyla karşılaşacak Beşiktaş, bugüne dek Avrupa kupalarında Bulgar ekiplerine yenilmedi.

Bulgar takımlarıyla yaptığı 4 karşılaşmanın 2'sini kazanan siyah-beyazlılar, 2 karşılaşmada ise berabere kaldı.

Beşiktaş, 2000-2001 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda eşleştiği Levski Sofya'yı İstanbul'da 1-0 yenip, Sofya'da 1-1 berabere kalarak turu geçti.

UEFA Kupası'nda 2006-2007 sezonunda 1. turda rakibi CSKA Sofya ile eşleşen Beşiktaş, Kleberson ve Gökhan Güleç'in golleriyle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Rövanşta 90 dakikalık süre 2-0 Bulgar ekibinin üstünlüğüyle sona erdiği için maç uzatmaya gitti. Uzatmada Nobre ve Bobo ile 2 gol bulan ''Kara Kartallar'' sahadan 2-2 beraberlikle ayrılıp UEFA Kupası'nda gruplara kalmayı başardı.

Beşiktaş, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı toplam 142 maçtan 49'unu kazanıp, 29'unda berabere kalırken, 64 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında bugüne dek rakip fileleri toplam 173 kez havalandıran ''Kara Kartallar'', kalesinde ise 208 gol gördü.

Beşiktaş, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

DÖRT İSİM YİNE CSKA SOFYA MAÇI KADROSUNDA

2006-07 sezonu UEFA Kupası 1.turunda CSKA Sofya'yı 2-0 ve 2-2'lik sonuçlarla eleyen Beşiktaş takımında oynayan 4 isim halen kadroda yer alıyor. İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Mert Nobre ve Deivson Bobo CSKA Sofya karşısında 2 maçta da görev yapmıştı. Nobre ve Bobo deplasmanda 2-2 biten maçta Beşiktaş adına golleri atan isimler olmuştu.