AK Parti Vezirköprü'de referandum değerlendirmesi yaptı

AK Parti Vezirköprü teşkilatı kuruluşundan bu yana ilçe teşkilatında görev almış mensuplarıyla birlikte tarihi Taşhan'da referandum değerlendirmesi ya

AK Parti Vezirköprü teşkilatı kuruluşundan bu yana ilçe teşkilatında görev almış mensuplarıyla birlikte tarihi Taşhan'da referandum değerlendirmesi yaptı. Programa Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Vezirköprü Belediye Başkanı İ. Sadık Edis, Göl Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Altun, Narlısaray Beldesi Belediye Başkanı Ali İhsan Üzer, Vezirköprü eski Belediye Başkanı Osman Özer, AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Sebahattin Özdemir, Vezirköprü İlçe Başkanı Sami Pala, eski ilçe başkanları Necmi Sarıkaya ve Kemal Yaman, il genel meclisi üyeleri, gençlik kolları ve kadın kolları üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Sami Pala, referandum sürecinde halkın teveccühünün kendilerini şımartmaması, işlere sekte vermesi uyarısında bulundu. Pala; "Ulaşılmamış bir fert kalmayıncaya kadar insanlarımıza niçin "evet" demeleri gerektiğini anlatalım. O maddelerde iş var, aş var, özgürlük var, bunu anlatalım" dedi.

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ise konuşmasında halkın partilerine güvendiğini, kendilerinin de bu güveni boşa çıkarmamak için çok çalışmak ve başarılı olmak zorunda olduklarını vurgulayarak şunları söyledi; "Bize bu yakışır. İnşallah halkımız 13 Eylülü de demokrasi bayramı olarak kutlayacak. Bizler bunun için gayret edeceğiz"

İl başkanlığı adına söz alan yardımcısı Sebahattin Özdemir ise Cumhuriyet tarihinde ilk defa halkın bu kadar içinde olduğu bir anayasa yapıldığını belirtip; "Fakat bazı çevreler sadece AK Partiye karşı olduklarından karşı bir cephe oluşturmuş durumdalar. Referanduma kadar bütün siyasi kaygılarımızı rafa kaldırdık, şimdi nelerin değişeceğini halkımıza anlatma zamanı" dedi.

Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ise yaptığı konuşmada CHP ve MHP'ye yüklenerek şöyle konuştu; "CHP, darbeleri, bu bir darbe değil, devrimdir diye savunmuştur. Menderesi idam ettirip 27 Mayısı bayram eden kanun tasarısının altında bu zihniyetin imzası var. Bugünkü MHP, ülkücüleri temsil etmekten uzaklaşmıştır. Referandumda tüm ülkücüler "evet" oyu vereceklerdir. Devlet Bahçeli davasına ve tabanına ihanet etmiştir"

Milletvekili Demir sağlık, ulaşım, eğitim ve ekonomik alandaki gelişmelerden de bahsettikten sonra "Bizler bunları yapmaya çalışırken, halka nasıl hizmet ederiz diye düşünürken, birileri de boş durmamış ve devletin kendilerine tahsis etmiş olduğu klimalı odalarında darbe planları yapmış. Önceden bunlara dokunulamıyordu şimdi dokunuluyor. Çünkü şimdi hukuk var, çalışan mahkemeler var, adalet sistemi var."

12 Eylül dönemi sıkıntılarını yaşayan biri olduğunu hatırlatan Demir "Keşke şimdi babam hayatta olaydı da bugünleri bir göreydi." dedi. Demir referandum hakkında ise "Halkoylaması her türlü baskı, tehdit ve bazı gurupların birlikte hareket ederek bir cephe oluşturmasına ve hatta terör olaylarının bilerek arttırılmasına rağmen cumhuriyet tarihinin en önemli olayıdır ve partiler üstü bir durum söz konusudur. Olayın bu şekilde değerlendirilmesini istiyoruz" diye konuştu.