Bütün Avrupa Müslüman olsun

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin, İtalya-Libya Dostluk Anlaşması'nın ikinci yıldönümü nedeniyle gerçekleş...


Libya lideri Muammer Kaddafi'nin, İtalya-Libya Dostluk Anlaşması'nın ikinci yıldönümü nedeniyle gerçekleştirdiği İtalya ziyareti İtalyanları çileden çıkardı. İtalya'ya bedevi çadırı, atları ve  folklor ekibi ile gelen Kaddafi'nin önceki gün ilk işi, 500 İtalyan kıza "Müslümanlığa çağrı" konuşması yapmak oldu. İtalya'nın, Libya Büyükelçiliği rezidansında toplanan kızlar, yaklaşık bir saat boyunca Kaddafi'nin gelmesini beklediler. Konuşma sonrasında mekandan, ellerinde Kuran, Kaddafi'nin Yeşil Kitap'ı ve "Nasıl Müslüman Olunur" adlı bir kitapla ayrılan kızlar içeride yaşananları basın mensuplarına anlattılar. Konuşmayı dinleyen 19 yaşındaki Sera Perugini, Kadafi'nin, "Müslüman olun. Hz. Muhammed son peygamberdir" dediğini, Erika adlı bir başka kız ise,  "İslam tüm Avrupa'nın dini haline gelmelidir" dediğini söyledi. Libya liderinin kızlara Libyalı erkeklerle evlenin dediği belirtildi. Dün de 200 kadar hostes kızla buluşan Kaddafi, "İslam son dindir. Gerekiyorsa, tek din olan İslam'a inanın. Libya'da kadına saygı Batı'dan daha fazla" diye seslendi.
Başbakan Silvio Berlusconi'nin ticari çıkar amacıyla böyle bir şeye göz yumması eleştirilirken, koalisyon ortağı Kuzey Birliği Partisi (KBP) Senatörü Piergiorgio Stiffoni, "İslam barışı değil, bizi fethetmeyi amaçlıyor, ama bunların cüreti, bizim yumuşak davranmamızdan kaynaklanıyor" dedi. KBP'nin Avrupa Parlementosu milletvekili Mario Borghezio ise, "Kaddafi'nin sözleri, onun Avrupa'yı Müslümanlaştırmak gibi tehlikeli bir projenin peşinde olduğunu gösteriyor" diye konuştu. 

'Ülkeyi Disneyland'a çevirdiler'
İtalyan gazeteleri ise dün öfkeli manşetlerle çıktılar. Corriere della Sera, "Kaddafi: Avrupa Müslüman olmalı" manşetiyle çıkarken, La Repubblica başyazısında ise, "1969'dan beri Libya halkını ezmekte olan bir diktatöre, ekonomik çıkarlar uğruna Berlusconi tarafından aşırı ilgi gösterilmesi İtalya'nın prestijini zedeliyor" denildi. Berlusconi'nin partisinden olmasına karşın onun en büyük muhaliflerinden biri olan Meclis Başkanı Gianfranco Fini yanlıları, "İtalya, Kaddafi'nin Disneyland'ı haline dönüştü" eleştirisini getirdi. Makalelerde ise, "Palyaço gösterisi izliyoruz", "Bu sirk bizi aşağılıyor" şeklinde eleştirel ifadelere yer verildi.

Berlusconi'den iftar yemeği
Kaddafi, dün Libya'nın Roma Büyükelçisi'nin rezidansının bahçesine kurulan çadırında Berlusconi'yle görüş-tü. Daha sonra iki lider Libya Akademisi'ndeki Libya tarihi konulu fotoğraf sergisinin açılışını yaptı. Berlusconi açılış sonrası Salvo D'Aquisto Kışlası'nda Kaddafi onuruna 800 kişilik bir iftar yemeği verdi.


Konferansa katılan kızların hepsi 18-35 yaşları arasında ve en az 1.70 metre boyundaydı.


70 euro'ya dinlediler
Çoğu mini etekli ve dekolteli olan genç kızlar konferansa katılmak için 70 euro aldı. Kızlar Kaddafi'yi saatlerce ayakta beklediklerini söylediler.

Â