Kaymakam Özdemir: Suşehri halkı okuluna sahip çıkmalı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde inşaatı süren meslek yüksek okulu ek binasında incelemelerde bulunan İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, tüm ilçe halkının okulun

Sivas'ın Suşehri ilçesinde inşaatı süren meslek yüksek okulu ek binasında incelemelerde bulunan İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, tüm ilçe halkının okuluna sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Kaymakam Özdemir'e okul ziyaretinde Belediye Başkanı Sedat Sel, Garnizon Komutanı Binbaşı İlker Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Atalay, Ak Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce ve daire amirleri de eşlik etti.

Pakmaya firması sahibi Engin Pak tarafından yaptırılan 'Cumhuriyet Üniversitesi Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu Ek Binası'nda incelemelerinin ardından bir açıklama yapan Kaymakam Özdemir, hayırsever bir iş adamı tarafından ilçeye yaptırılan binaya tüm Suşehri halkının sahip çıkması gerektiğine vurgu yaptı.

Kaymakam Özdemir, "Pakmaya firmasının sahibi işadamı Engin Pak tarafından meslek yüksek okulumuza ek bina olarak yaptırılan 14 derslikli binayı gezdik. Gezimizde binada eksik gördüğümüz ve en yakın zamanda tamamlanması gerektiğine inandığımız eksiklikleri not aldık. İlçemiz için büyük bir kazanç olan yeni okul binasının 650 öğrenci kapasitesi bulunmaktadır. Bu gelecek öğrencilerin en iyi şekilde okullarını okumaları ve eğitimleri sürdürebilmeleri için bizlere çok işler düşüyor." dedi.

Ziyaret sonrasında ek bina ile ilgili düşüncelerini açıklayan Belediye Başkanı Sedat Sel ise şunları söyledi:"Pakmaya'nın sahibi Engin Pak, büyük bir fedakârlık örneği göstererek ilçemizde meslek yüksek okuluna ek bina yaptırmıştır. İlçemiz adına önemli bir hamle olan bu durum karşısında herkesin bu okulumuza sahip çıkması lazım. Özellikle okul çevre düzenlemesi ve okulun girişinin güzelleştirilmesi için uzun süredir birçok yerle görüşme halindeyiz. Ancak yaptığımız gayretler tek başına olmuyor. Hepimiz okulun ihtiyaçları için el birliği içerisinde olmalıyız. Bir tane meslek yüksek okulumuz var ancak sahiplenme yarışına girmemeliyiz. Okul ilçemiz adına büyük bir nimet. Bunu en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Sağlık fakültemiz içinde gerekli olan yeni binanın yapımı için girişimlerimizi hızlandırdık. İnşallah sağlık fakültesinin binasının da temelini atacağız." dedi.

Ziyaret ekibi daha sonra ise Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yaptırılan 500 öğrenci kapasiteli yurt inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.