İl Genel Meclisi Kumru'da Toplandı

Ordu İl Genel Meclisi'nin ağustos ayı ikinci birleşim toplantısı Kumru ilçesinde yapıldı.

İl Genel Meclisi Kumru'da Toplandı
Tüm il ve ilçelerden Kumru'ya gelen İl Genel Meclis Üyeleri, Erçallar Kültür Sarayı'nda yaptıkları toplantıda ilçeler ve bağlı köylerin son durumunu ve yapılacak hizmetleri karara bağladılar.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Genel Meclis Başkanı Engin Tekintaş, Kumru'da ilk defa yapılan toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Buradaki katılımda şunu gördüm ki, herkes ve her partiliden insanlar buradalar. Biz siyaset yapıyoruz halkın temsilcileriyiz. Bunun için siyaset yapan ve halkın temsilcisi olanların bir arada olması güzel bir görüntü" dedi
Gündem ve yoklamanın okunmasından sonra söz alan Kumru Kaymakamı Mustafa Kutlu, ilçeyle ilgili kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra, ilçedeki okul sıkıntısını dile getirdi. Kaymakam Mustafa Kutlu; Demircili Mahallesi'nde yapılması planlanan 32 derslikli ilköğretim okulunun yerinin temin edildiğini ve okulun yapılması için İl Özel İdare'nin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirterek "Şu anda köye hizmet götürmek için kullanılan araçların tamamen kullanılmaz durumda olduğunu bilmenizi isterim. Bu bağlamda köye hizmet sağlamanın temel unsurlarından olan greyder, dozer ve silindir gibi araçlarımızın yenilenmesi acilen gerekmektedir" diye konuştu
Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek de KÖYDES'i kuran ve bu halka hizmet edilmesini sağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, sadece şehir içinde değil, köylerde de belediye destekli çalışmalar yaptıklarını belirtti.
Kumru İl Genel Meclis Üyeleri Cevdet Beyazıt ve Cemal Salgut da birer konuşma yaparak, Kumru'nun tarihini ve doğal yapısını anlattı.

İSMET ERÇAL ŞİİR OKUDU
Bu arada son konuşmacı olarak kürsüye çağrılan İl Genel Meclis Üyesi ve Erçal A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Erçal, misafirlere yaptığı kısa bir 'hoş geldin' konuşmasından sonra kendi yazdığı ve Kumru ilçesini coğrafi ve sosyal olarak anlatan Kumru şiirini okudu. Alkışlar arasında çocukluğuna dair Zaman Tüneli isimli şiirini de okuyan İsmet Erçal'a teşekkür eden İl Genel Meclis Başkanı Engin Tekintaş, İsmet Erçal'ın Kumru'ya yaptığı hizmetlerin küçümsenmeyecek kadar büyük olduğunu ve bu hizmetlerin takdire şayan olduğunu ifade etti.

TOPLANTI YARIDA KESİLDİ
Öte yandan, Akkuş'un Salman beldesi yakınlarında askeri araca yapılan silahlı saldırı haberi üzerine toplantıya ara verildi. Teröristler tarafından saldırıya uğrayan 1 askerin şehit olduğu, 2 askerin yaralandığı saldırı mahallinde olmak isteyen İl Genel Meclisi üyeleri topluca Akkuş'un Salman beldesine hareket ederek olay yerinde toplanmaya karar verdiler.