Otellerde yatak boyu 2.35 cm'ye uzadı

Bugün başlayıp 12 Eylül'e kadar devam edecek olan Dünya Basketbol Şampiyonası, otellerdeki yatak boylarını uza...

Bugün başlayıp 12 Eylül'e kadar devam edecek olan Dünya Basketbol Şampiyonası, otellerdeki yatak boylarını uzattı! Şampiyona için gelen 288 basketbol oyuncusu ve takımların kalacağı otelere özel sipariş veren Dünya Basketbol Federasyonu (FİBA) 5 yıldızlı otellerde 2 metre ortalamasında olan yatak boyları 35 santimlik özel eklerle 2 metre 35 santimetreye kadar uzatırdı. Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilisi Koray Erdemir takımların kalacağı otellerden yatak boylarının uzatılması için talepte bulunduklarını söyledi. 14 takımın konaklayacağı Polat Renaissance Oteli yetkilileri ise FIBA'dan gelen talep üzerine 150 odada 2 metre olan yatak boylarını 20 santimetrelik eklerle uzattıklarını açıkladı.

HUZURLU YATACAKLAR
Bunun yanı sıra takımların konaklama yapmayacağı ancak taraftarların kalacağı Four Seasons Bosphorus Otel ise misafirlerden gelecek olası talep üzerine 2 metre olan yatak boylarını 35 santimetre uzatarak 2.35 metreye uzattı. İlk maçın yarın Kayseri'de yapılacak olması nedeniyle Kayseri Hilton Otel de takımların kalacağı otellerdeki yatak boylarını özel aparatlarla uzattı. FİBA Genel Sekreteri Patrick Bauman ise The Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada "Devlerin huzur içinde uyuması için dev yataklara ihtiyacı var. Dünyanın en iyi oyuncuları olan basketbolcularımızın en konforlu ortamda konaklamaları için taleplerimizi ilettik" diye açıklama yaptı.

15 gün boyunca konaklayacaklar
Takımlar şampiyonanın yapılacağı Olimpiyatevine yakın otellerde kalırken şampiyonayı izlemeye gelen taraftarlar da Ataköy-Topkapı arasındaki otelleri doldurdu. Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, bu bölgelerdeki otellerde doluluk oranlarının yüzde 90 seviyelerine ulaştığını söyledi. Timur bu doluluk oranlarını Taksim'deki otellere yansımadığını da sözlerine ekledi. Bu arada 15 gün devam edecek şampiyona konaklama sürelerinin uzun olması nedeniyle bu bölgedeki otelleri ihya etti. Dünya Basketbol Şampiyonası, sadece otelleri yatak boylarını değil otel mönülerini de ekledi. Takımların kalacağı oteller basketbolculara özel mönü hazırladı. A Milli takımın konaklayacağı Sheraton Ataköy Otel yetkilileri mönülerde karbonhidratlı yemeklere ağırlık verdiklerini kaydettiler.

300 milyon TL gelir bekleniyor
Şampiyona süresinde 100 bin basketbol severin Türkiye'ye gelmesi beklenirken şampiyonanın 300 bin TL'lik bir gelir getirmesi bekleniyor. Takımlar, oyuncular, taraftarlai ile yabancı basının maçların oynanacağı İstanbul, İzmir, Ankara ve Kayseri'deki otellere 44 milyon euro bırakacak. Bilet satışlarından ise 8 milyon euro gelir bekleniyor.