Milletvekilleri Referandumu Değil Bursa'yı Konuştular

Valilik tarafından hemşeri ve soydaş dernekler için düzenlenen iftar yemeğinde Bursa sesleri yankılandı

Valilik tarafından hemşeri ve soydaş dernekler için düzenlenen iftar yemeğinde Bursa sesleri yankılandı. Siyasi parti milletvekilleri konuşmalarında referandum yerine Bursa'nın zenginliklerine vurgu yaparken, Vali Şahabettin Harput, Bursa'da yaşamanın büyük bir onur olduğunu söyledi.
Bursa Valiliği, hemşeri ve soydaş dernek temsilcilerini unutmadı. Holiday İnn Otel Toplantı Salonu'nda düzenlenen iftar yemeğine Bursa Valisi Şahabettin Harput, AK Parti Milletvekili Mehmet Altan Karapaşaoğlu, MHP Bursa milletvekilleri Necati Özensoy, İsmet Büyükataman ve Hamit Homriş, CHP Bursa milletvekilleri Abdulah Özer ve Onur Öymen, İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, vali yardımcıları ve çok sayıda dernek temsilcisi katıldı.
Ezanın okunmasıyla birlikte davetliler iftarlarını açtı. Programda ilk söz alan Bursa Valisi Şahabettin Harput, güçlü bir ülke olmaktan başka bir yolun olmadığını belirterek, Bursa'nın Türkiye açısından önemine vurgu yaptı.

"BURSA'DA YAŞAMAK BÜYÜK ONURDUR"
Harput, Bursa'da yaşamanın büyük bir onur olduğunun altını çizerek, "Güçlü ülke olmak için birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Tüm dünyanın gözü Bursa'dadır. Dünyadaki birçok ülkeyle olan ilişkiler kat kat arttı. Bursa güzel örnekler sergiliyor. Balkanlardan kafkaslara kadar Türkiye'nin en zengin insan yapısına sahiptirTürkiye Bursa'nın en huzurlu ve onurlu şehridir. Hani derler ya 'Türkiye sizinle gurur duyuyor'. Ben de Bursa ile gurur duyuyorum. Bursa'da yaşamak ve hizmet etmek bir onurdur. Allah bize bu huzuru vermiş. Bu anlayış içerisinde bu birliğin sonsuza kadar devam etmesi daha güçlü bağımsız bir ülke için iyi niyetler temenni ediyorum" dedi.
Sivil toplum örgütlerinin görevinin Türkiye'ye hizmet etmek olduğunu ifade eden RUDEF Genel Başkanı Şuayip Toprak, "Bizim ana hedefimiz ülkemiz ve Bursa'mızın gelişmesine katkı sağlamaktır. Bütün sivil toplum örgütleri için hepimiz birbirimize sormalıyız. Valimiz çok güzel bir şekilde Bursa'nın kalkınması için büyük gayret sarfettiklerini biliyoruz. Bizler sivil toplum örgütleri olarak olarak üzerimize düşeni yapıyor muyuz?" şeklinde konuştu.

REFERANDUMU DEĞİL, BURSA'YI KONUŞTULAR
Programda öz alan siyasi parti milletvekilleri referanduma çok kısa bir süre kalmasına rağmen parti çalışmalarını anlatmak yerine Bursa'nın kültürel zenginliklerine dikkat çekti. AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Altan Karapaşaoğlu, Bursa'nın Türkiye'nin en gözde şehirlerinden birisi olduğunu dile getirdi. Karapaşaoğlu, "Bursa tarihi bir şehir. Bu iftar yemeğinin anlamı çok büyük. Sivil toplum örgütleri bir araya geldi. STK'lara destek olmalıyız. Bursa'nın geleceği için sivil toplum örgütleri çok önemli" diye konuştu.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Necati Özensoy, Bursa'nın ayrıcalıklı bir şehir olduğunu vurgulayarak, "Bursa'da yaşamak bambaşka bir duygudur. Bursa'da yaşarken manevi kültürün de farkına varmak gerekir. Bursa Türk dünyasının bir modelidir. Türkiye cumhuriyetleri osmanlının küllerinden doğdu. Bursa, Türkiye'yi bu anlamda taşıyan örnek bir kent. Bursa'da yaşamaktan ve milletvekilliği yapmaktan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

"BURSA TÜRK DEMOKRASİSİNİN KALESİDİR"
CHP Milletvekili Onur Öymen, Bursa'yı anlatırken tarihini unutmamak gerektiğini söyledi. Öymen, "Bursa gerçekten çok güzel bir şehir. Bir imparatorluğun doğduğu yer. Bursa'dan bahsederken tarihimizi unutmamak gerekir. Bursa, Türk demokrasisinin kalesidir. Türkiye, nüfus açısından Avrupa'nın en büyük ülkesidir. Türkiye'de demokratik özelliğiyle dikkatlerini üzerine çekiyor. Türkiye'nin doğudaki demokratik ülkesi Japonya'dır. Ortadoğu'da bizden başka demokratik ve laik bir ülke yok" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Harput, ve siyasi parti milletvekilleri, davetlileri teker teker uğurladı.