Kırıkkaleli işadamları 'evet' için bir araya geldi

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeleri 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' demek için bir araya geldi.

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeleri 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' demek için bir araya geldi.

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Bekir Tosun, Kırıkkaleli işadamları ve sanayicileri olarak, 12 Eylül'de yapılacak referandumu partiler ve siyaset üstü gördüklerini söyledi. Tosun, paketin bundan sonraki iktidarlara sivil ve demokratik bir anayasa hazırlayabilmeleri için cesaret verdiğini kaydetti.

12 Eylül'de oylanacak değişiklik paketine yetersizde olsa da 'evet' diyeceklerini vurgulayan Bekir Tosun, "Demokratik ve özgürlükçü bir anayasa hem hakkımız, hem de ihtiyacımızdır. Türkiye bugün geldiği toplumsal gelişme ve siyasal olgunluk düzeyi ile hukukun üstünlüğüne dayanan nitelikli demokratik anayasayı sonuna kadar hak etmektedir. Darbelerin gölgesinde ve darbecilerin güdümünde hazırlanmış olan anayasalarla Türkiye artık bir yere gidemez. 12 Eylül 2010'da milletimizin onayına sunulacak olan anayasa değişiklik paketi, ülkemiz açısından 50 yılın en büyük fırsatıdır. Milletimiz içinse hak ettiği özgürlüklere kavuşmanın miladı olacaktır. Bu referandum Türkiye'de bürokratik vesayet dönemini büyük ölçüde son erdirecek, daha demokratik ve katılımcı bir Türkiye'nin kapılarını açacaktır.Bu referandum Türkiye'ye daha demokratik anayasa yolunda önemli bir kilometre taşı olacaktır." dedi.

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Bekir Tosun, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şerafettin Acar, meclis üyesi Şaban Özkılıç, Nizamettin Yıldız, Fettah Doğan, Ali Özer, Mustafa Karışmaz, Haşim Baloğlu, Erkan Yıldız, Murat Kaplan, Arif Yıldırım, Bekir Şahin, Ömer Karabekir, Hasan Çiçek, Murat Sekman, Ayhan Özaydın, Ali Kandemir, İlhami Özer, Yusuf Akbulut, Cengiz Kaplanhan ve Adem Yılmaz 'evet' dediler.