Putin Kalina-Lada model aracı denedi, pompacılık yaptı

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in uzak doğu bölgesindeki temasları sürüyor. Kahverengi ayıların yaşam alanlarını ziyaret eden, mamut iskeletleri ile g

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in uzak doğu bölgesindeki temasları sürüyor. Kahverengi ayıların yaşam alanlarını ziyaret eden, mamut iskeletleri ile görüntüler veren Putin, son olarak bölgede balina avına çıkarak heyecanlı anlar yaşamıştı.

Putin bugün de bölgede bulunan Lada marka araçların üretildiği AvtoVAz fabrikasını ziyaret etti. Kalina-Lada model sarı renkli bir otomobille deneme sürüşü yapan Rusya Başbakanı, bir benzinliğe girerek aracına pompa ile benzin koydu. Aracı çok beğendiğini kaydeden Rusya başbakanı basın mensuplarının parlak sarı rengi ile alakalı da 'genç işi' diyerek espri yaptı.

Otobanın mevcut durumundan şikayetçi olan Putin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yeni otobanın ekonomik kalkınmaya büyük katkısı olacağını söyledi. Putin değerlendirmesinde, "Son yıllarda bir çok proje uygulama aşamasına geçti... Skovorodino bölgesinde Rusya-Çin ortaklığı ham petrol taşımacılığı ile ilgili çalışma yapıyoruz..." dedi. Putin ekonomik yaşamın önemli olduğunu, kalkınmanın alt yapı çalışmaları ile başladığına dikkat çekti.