Ak Parti Milletvekili Abdurrahman Kurt Hani'de

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, 12 Eylül'de yapılacak olan referandum öncesi bölge gezilerine devam ediyor.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, 12 Eylül de yapılacak referandum çalışmaları kapsamında başlattığı ilçe gezilerine tüm hızıyla devam ediyor. Kurt'un bu seferki durağı Hani ilçesi oldu. Halk oylamasına sunulan 26 maddelik Anayasa Paketi'ne vatandaşlardan "Evet" oyu isteyen Kurt, gezisinin güyük bir bölümünü Hani ilçesine ayırdı. Kurt ve beraberindeki Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri; Hani İlçe Başkanı Fuat Kayhan ve İlçe Teşkilatı üyeleri ile kalabalık vatandaşlar tarafından karşılandı.
Abdurrahman Kurt, referandum dolayısıyla yaptığı konuşmada, "12 Eylül 1980 tarihinde yapılan ihtilal sonrası oluşturulan 1982 Anayasası'nın 26 maddesinin değiştirilmesidir. Şimdi sizlere bu 26 maddenin bazı maddelerinden bahsetmek istiyorum. Birinci madde ile çocuklarımıza, kadınlarımıza, dul ve yetimlere, özürlülere, şehit yakınları ve gazilere pozitif ayrımcılık getiriliyor. Ne demek pozitif ayrımcılık. Bunlarla ilgili bir yasal düzenleme yapıldığında CHP Anayasa Mahkemesi'ne gidemeyecek. Ne diyeceksiniz
buna tabii ki 'evet' diyeceksiniz. Biz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir yasa çıkarıyoruz. Hemen Anayasa Mahkemesi'ne gidiyorlar. Size gelmekten korkuyorlar, biz onun için bu Anayasa değişikliğini size getirdik. Onlara en iyi cevabı sandıkta vereceksiniz" dedi.
Kurt, "Geçmiş yıllarda ekonomide yaşanan sıkıntıları yazar kasaların fırlatıldığı ertesi gün borsa dövizlerde ve ekonomide nelerin yaşandığını hepimiz gördük. Bölgede yaşanan faili meçhul cinayetlerin aydınlatıldığını Ergenekon olaylarıyla askere sivil mahkemede yargılanmanın yolunun açıldığını sağlıkta ve birçok alanlarda büyük atılımların hükümetimiz döneminde yapıldığını yaşanan karanlık dönemlerin artık geri gelmeyeceğini 12 Eylül'de yapılacak olan halk oylamasında 82 Anayasas'ının tamamen ortadan
kaldırılmasına evet diyor musunuz" diye sorarken, "Başbakan da 'Hayır' dese biz evet diyeceğiz" diyen kalabalık şunları söyledi:
"Geçmiş yıllarda bölgede çok sıkıntılı ve acılı günler yaşadık. Bu Anayasa paketine de 'Evet' diyeceğiz."
Milletvekili Kurt ve İlçe Başkanı Fuat Kayhan esnafı tek tek dolaşarak sorunlarını dinledi yeni Anayasa paketine destek istedi.