Posbıyık, Referandum Çalışmalarına Başladı

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, referandum çalışmalarına başladı.

Posbıyık, Referandum Çalışmalarına Başladı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 29 Ağustos'ta yapılacak referandumla belediye sınırları içerisine katılmak için sandığa gidecek olan 3 köyden "Evet", 12 Eylül'de yapılacak anayasa oylamasında da "Hayır" oyu kullanmasını istedi. Hamzafakıhlı köyüne gece çıkarması yapan Başkan Posbıyık'ı Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol ile köy muhtarı ve vatandaşlar karşıladı. Köydeki bir kahvehanenin bahçesinde Hamzafakıhlı sakinleriyle bir araya gelen Başkan Posbıyık, gerçekleştirilen sohbet ağırlıklı toplantıda bir saati aşkın bir konuşma yaptı, vatandaşların sorularına da yanıtlar verdi. İki aydır büyük bir mücadele içerisinde olduklarını, belediye meclis üyeleriyle birlikte AK Parti'lisi de CHP'lisi ile el ele verdiklerini, Ereğli'ye zulüm yapanlara, yüzde 35 ücret indirimi yapanlara ve Ereğli ekonomisini perişan edenlere karşı inanılmaz bir mücadele verdiklerini, en sonunda da onlara yüzde 35'leri iade edeceklerine dair açıklama yaptırdıklarını belirten Başkan Posbıyık, "Ama bununla işimiz bitmedi. Ereğli'nin havasını kirletiyorlar. Çocuklarımızın ciğerlerine saplanıyor oradan çıkan dumanlar ve cevherler. Biz hiç durmaksızın yine devam edeceğiz" dedi.
Konuyu 29 Ağustos tarihinde Ereğli'ye bağlı üç köyde gerçekleştirilecek olan ve bu köylerin Ereğli Belediyesi mücavir alanına dahil edilip edilmemesiyle ilgili referanduma getiren Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bu referandumun üç köy için de hayırlı olması dileklerini iletirken, "Ayın 29'unda nasip olursa üç köyde, Hamzafakıhlı, Ören ve Bölücek'te mücavir alana girip girmeme konusunda karar verilecek. İnşallah hayırlısı olur. Burada çok aydın insanlar var. İnanıyorum ki buradan da olumlu ve güzel bir sonuç çıkacaktır" diye konuştu.
Hamzafakıhlı'da yaşanan sorunlar arasında en çok üzüldüğü konunun, sudan evvel kanalizasyon meselesi olduğunu belirten Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, en büyük hedeflerinin kanalizasyon, su ve yol sorunlarını halletmek olduğunu söyledi. Çay Yolu'ndan gelen yolların belediyenin ilgili birimleri tarafından incelendiğini belirten Başkan Posbıyık, OSB'deki malzemeleri alıp oradaki yola sereceklerini, vatandaşların istihdam ve öğrenci burslarıyla ilgili sorularına da şu yanıtı verdi:
"Belediye istihdam yeri değil biliyorsunuz. Ama, imkan oldukça teknik adam alıyoruz. Almaya da devam edeceğiz. Belediyeler burs veremiyor. Benden evvelki başkan siyaset yapmak için, oy almak için bir müddet burs verdi. Şimdi müfettiş mahkemeye veriyor onları. Onlar da belli bir süre verdiler, ondan sonra da veremediler zaten."
"BENİM BİR BERLENTİM YOK"
Konuşmasında önümüzdeki ekim ayına doğru bütün köylerdeki camilerin önüne oturma gurupları yaptıracağını, ayrıca da 60 köye daha çocuk bahçesi yapılacağını kaydeden Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "Bunlar yasak aslında, belediye hudutlarına yapmam lazım. Ama ben yapıyorum. Oradaki insanlar da mahrum olmasın. Dolayısıyla benim Ereğli'nin dışını da ayağa kaldırmam lazım. Çünkü insanlar vergi veriyor. Şehirde yaptığım hizmetleri buralarda da yapmak istedim. Olay budur. Yoksa benim Hamzafakıhlı'da 10 metrekare bir toprağım yok ki, benim buradan bir beklentim olsun. Ben gelmesem sizin yine gelmeye niyetiniz yoktu. Mücavir alana girip de bu hizmetlerden yararlanırsanız, bu yine benim sayemde olacak övünmek gibi olmasın" dedi.
"BENİ VURMAYA ÇALIŞANLAR, ÖLMEMİ İSTEYENLER VAR"
Anayasa Değişikliği paketinde 26 madde olduğunu, bu 26 maddenin ne olduğunu vatandaşların hala bilmediğini iddia eden Posbıyık, "Hala 'Evet' mi 'Hayır' mı diyeceklerini bilmiyorlar. Aydınlar bile öyle. Eylül'den sonra İlçe Temsilciler Kurulu'nu yeniden kuruyorum. Ne için? Başta ERDEMİR'in havayı kirletmesi, çocuklarımızın ve torunlarımızın ciğerlerini parçalaması, tersanelerin tekrar eski haline dönmesi ve yan sanayinin Ereğli'de geliştirilmesi için bu bölgeye teşvikler verilmesi konusunda mücadele vermek için, İlçe Temsilciler Kurulu ile, iş aciliyetine göre eylemlere başlatacağız Ereğli'de. Ben bunun gayreti içerisindeyim. Tabii ki beni sevmeyenler de var, çıkarlarına dokunduğum için. Halkın menfaatine konuştuğum için. Onun için de devlet korumaya aldı beni. Polis verdiler. Birtakım telefona takılanlar, beni vurmaya çalışanlar. Ölmemi bekleyenler de var, açığa almaya çalışanlar da var, hapse girsin diye uğraşanlar da var. Çünkü çıkar gruplarının benden çok büyük korkuları var. Hareket ettirmiyorum, ettirmeyeceğim de. Namuslu ve dürüst insanlar, özellikle bu bölgenin insanları sessiz sakindir, yanağına vur, lokmasını ağzından al, öylesine sessizdir. Ben onlardan biri olduğum için gayet iyi tarif ediyorum kendimi. Ama açtır, yemeği yoktur; çıkarır en iyi yermeğini misafirine verir. Onun için de hep ezilir ve sömürülür. İşte biz bu ezilme ve sömürülmeye karşı çıkıyoruz. Dikkat ediyorsanız, Kdz. Ereğli'de ne siyasi partiler konuşabiliyor ne de sivil toplum örgütleri. Bir tek Halil Posbıyık konuşuyor; çünkü herkes korkuyor" dedi.
"BU DEĞİŞİKLİK BİR SİVİL DARBEDİR"
12 Eylül'deki tarihi referandumda 26 maddenin 24'ünde bir sorun olmadığını belirten Posbıyık sözlerini şöyle sürdürdü:
"24 maddeyi bir kenara atın, onlar şeker, lokum. Geride kalan 2 maddeyi kabul ettirmek için her şey. Yemin ediyorum bu siyasi değildir. A partisi B partisi meselesi de değildir. Bütün siyasi partilere sesleniyorum. Yargıyı ele geçirmek için yapılan bir hamledir bu. Anayasa Mahkemesi'ni ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu ele geçirme hareketidir. Sivil bir darbedir bu. Askeri darbeyi ortadan kaldırdılar, şimdi sivil darbe yapmaya çalışıyorlar ve yargıyı ele geçirmek için uğraşıyorlar."
"EREĞLİ'DE ÖNCE BENİ SUSTURMAYA ÇALIŞIRLAR"
Hamzafakıhlı köyü sakinlerine yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin anayasa değişikliğindeki amacını uzun uzun yorumlayan Belediye başkanı Halil Posbıyık, yargıyı ele geçirdikleri takdirde ülke genelinde yürüttükleri korku imparatorluğunun devamının geleceğinin iddia ederek şunları söyledi:
"Korku imparatorluğu oluşturdular ülkede, şimdi de yapacakları yargı vasıtasıyla halkın hakkını, ihtiyaçlarını, menfaatlerini koruyan insanları susturacaklar. Açık ve net olarak söylüyorum. Eğer evetler çok çıkarsa yargıyı ele geçirirlerse Ereğli'de birinci planda ben varım, beni susturacaklar. Çünkü Ereğli'deki insanların hakkını koruyan, konuşan, korkmayan, gerektiğinde Bakan ile kavga eden Ereğli'de Halil Posbıyık var. Bunu kimse inkar edemez. İlk susturulacaklardan bir tanesi benim. Ya bir kulp takıp hapse atacaklar veyahut da bir yerlerden yakalayıp bir şey yapacaklar ve Ereğli'de halkın menfaatlerine çalışan insanlar kesinlikle susturulacaklar. Bunlar da istedikleri gibi at koşturacaklar. Ben ne diye haykırıyorum? Kireçlik'te Termik Santral'e hayır diyorum. Şalvarlı kadınlarımızla, aslan gibi gençlerimizle mücadele ediyoruz. Zaten demir-çelik bize yetiyor, bir de termik santral geldiği zaman ziraat yapamayacağız bu memlekette. Şimdi de Kireçlik'i mahvetmeye çalışıyorlar. Kireçlik'i mahvettirmemek için tıpkı Köseağzı'nda olduğu gibi mücadele eden kim? Halil Posbıyık ve belediye meclis üyeleri. Ereğli için savaşıyoruz."
"BİZİ HEP KANDIRIYORLAR"
Bu memlekette doğmuş büyümüş bir insan olarak, halkı için her türlü mücadeleyi vermekten çekinmeyen bir insan olarak hangi partiden olursa olsun, insanların kendisine güvenmesini isteyen Belediye Başkanı Posbıyık, 12 Eylül'de herkesten "Hayır" oyu vermesini istedi. Başkan Posbıyık, bu referandumun darbeyle alakası bulunmadığını kaydederek, "Kenan Evren gelmiş 92 yaşına. 12 Eylül'den yargılanacak adam kalmadı ki, mahkemeler de zaman aşımına uğradı. Hep bizi kandırıyorlar. Bizi kandıra kandıra anamızı ağlattılar. Allah rızası için bana inanın. Hiç yalan söylemedim hayatımda, 12 Eylül'de hayıra mührünüzü basmanızı bir ağabeyiniz olarak istiyorum. Ben Ereğli'nin babası olarak görüyorum kendimi. Bu Ereğli için sağlığımı ortaya koydum, kalp ameliyatı oldum. Dolayısıyla Ereğli üzerinde hakkım olduğuna inanıyorum. Lütfen bana inanın" dedi.