Şehit Babasından 'Heron' Açıklamasına Tepki

Hakkari Hantepe baskınında şehit düşen uzman çavuş Ayhan Say'ın babası Hasan Say, Genelkurmay'ın "Heron" açıklamasına tepki gösterirken, "Bu açıklama açıklama değil" dedi.

Şehit babası Hasan Say, Genelkurmay Başkanlığı'nın Heron görüntüleriyle ilgili yaptığı açıklamaları basından yakından takip ettiğini ve açıklamayı manasız bulduğunu belirtti. Say, "Oradaki bir gün önce boşalan mevzilerdeki nöbetçinin 50 kişiye kadar azalmasının sebeplerini açıklamıyorlar. Ancak sadece helikopterlerin Zap Deresi üzerinden sis ve toz bulutu nedeniyle yarım saat uğraş verdiklerini ve başarısız şekilde geri döndüklerini ve dört buçuk sıralarından tekrar müdahale yapıldığını söylüyorlar. Ben
şunu çok merak ettim Hantepe'ye sadece Zap Deresi üzerinden mi gidiliyor başka geçiş yok mu" diye sordu.
Heron görüntülerinde Hantepe üzerinde sis olmadığının açık ve net olarak görüldüğünü söyleyen baba Say, "Yardım eden askerlerim ölüyor diye bağıra bağıra şehit olan üsteğmenin beş yüz-altı yüz metre gerisindeki üç yüz-dört yüz kişilik askeri birlik niye yardıma gitmedi. Tarihte bizden kat kat yüksek olan Malazgirt Savaşı'nı hatırlayın. Orada korkup kaçsaydık burası bizim vatanımız olur muydu. Çanakkale'yi bizden çok üstünler diye bırakıp gitsek mevzileri boşaltsaydık bugün Türkiye olur muydu? Bugün biz
yüz şehit de verebilirdik ama gelen teröristler en sonuna kadar sıfırlanmış hadleri bildirilmiş neticeye varılmış denmesi bizim beklediğimiz sonuçtu. Türk askerine Türk ordusuna bu yakışırdı. Doçkadan korkmuş teröristten korkmuş ininden çıkamamış böyle bir ordu olamaz. Bana anlatacakları hiç bir şey yok. İstifa mı edersiniz vaz mı geçersiniz biz yapamıyoruz başkası mı yapsın dersiniz ne derseniz deyin. Niyetinizin ne olduğu açık değil. Bu açıklama, açıklama değil" şeklinde konuştu.
8 aylık oğluna şehit evlatlarının adını verdiklerini söyleyen Hasan Say, "Bu ölçülerde bu oğlumun askerde er dahi olmasını istemem. Benim hayalimdeki o şerefli ordu içerisinde ne olursa olsun ama bugünkü perişan haldeki ordunun yakınında dahi olmasını istemem. Oğlumu TSK'nın yakınından bile geçirmeyeceğim" dedi.