Bakan Eker, Silvan'da Taziye Ziyaretinde

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yoksulluk nedeniyle girdiği bunalım sonucu intihar eden dört çocuk babası Hacı Üruc'ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Bakan Eker beraberinde Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve silvan Kaymakamı Doğan Demirdaş ile Bağlar Mahallesi'ndeki taziye evini ziyaret ederek, Üruc ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. Üruc'un babası Mehmet Ali Üruc, Bakan Eker'in eline sarılarak Kürtçe yaptığı konuşmada, "Oğlum açlıktan intihar etti. Büyük oğlumun da bu nedenle intihar etmesini istemiyorum. Onun için iş ve intihar eden oğlumun çocuklarına sahip çıkılmasını istiyorum" dedi.
Bakan Eker de Kürtçe, "Kimse size yardım yapmadı mı" diye sorarken baba Üruc, ev yapımı için yardım yapıldığını ancak para yardımı yapılmadığını söyledi. Bunun üzerine Bakan Eker, Kaymakam Demirdaş'a dönerek, aileye yardım yapılıp yapılmadığını sordu. Kaymakam Demirdaş da ailenin son 9 aydır vakfa herhangi bir başvurusunun bulunmadığını belirterek, "Geçen yıl baba Üruc'a 22 bin 500 liraya 70 metrekare büyüklüğünde ev yapıldı. Babanın boşalttığı eve oğlu Hacı Üruç taşınmış. 9 ay önce vakfımızdan yardım
almış. Ayrıca zaten son 4 ay içinde başvuruya gerek kalmaksızın 4 bin 200 TL ailemize nakdi yardım yaptık" diye konuştu.
Bunun üzerine Eker, ailenin koruma altına alınmasını istedi.
Vali Toprak da Üruc'un dört çocuğundan ikisi için Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'nce aylık 500 lira çocuk bakım aylığı verileceğini, çocukların geleceğe iyi hazırlanmaları için de yardım yapılacağını söyledi. Ziyarette gözyaşlarına hakim olamayan baba Üruc'ü Bakan Eker teselli etti. Bakan Eker ile beraberindekiler Selahaddini Eyyubi Camii'nde öğle namazını kılarken cami etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Daha sonra Bakan Eker, Kaymakam Demirdaş'tan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.