İstanbul'da Kültür-sanat İstanbul

İslam medeniyetinin dünya bilim ve teknolojisine yaptığı katkının interaktif olarak aktarıldığı 'Bilim ve Teknolojinin 1000 Yıllık Serüveni (1001 İcat)' sergisi, 5 Ekime kadar sanatseverlerle buluşacak.

İslam medeniyetinin dünya bilim ve teknolojisine yaptığı katkının interaktif olarak aktarıldığı 'Bilim ve Teknolojinin 1000 Yıllık Serüveni (1001 İcat)' sergisi, 5 Ekime kadar sanatseverlerle buluşacak.  
Sultanahmet Meydanı'nda 1000 metrekarelik kapalı alanda açılan sergide, bilim tarihine ışık tutacak birçok eserin yanı sıra teknolojinin yardımıyla geçmişe uzanan sanal tarihi yolculuklar da yapılabilecek. Sergi, ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. 
Dice Kayek'in İstanbul'un zıtlıklarını yansıtan koleksiyonu, 25 Ağustos-19 Eylül tarihlerinde İstanbul Modern'de sergilenecek. 
İstanbul Moda Akademisi ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı organizasyonu olan 'Kontrastlar Şehri İstanbul–İstanbul Contrast' sergisi, İstanbul Fashion Week 2010 işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Koleksiyon, Arik Levy'nin tasarladığı özel senografiyle sunuluyor. 

-LEYLA GENCER ŞAN YARIŞMASI-

Opera dünyasında önemi günden güne artan Leyla Gencer Şan Yarışması'nın altıncısı, 21-26 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. 
Yarışmanın bu yıl ilk kez gerçekleştirilen canlı ön elemeleri, Mayıs ayında Milano, Berlin ve İstanbul'da yapıldı. Ön eleme jürisi, 119 adayı canlı dinleyerek İstanbul'daki elemelere katılmaya hak kazanan 14 ülkeden 40 şancıyı belirledi.
21 Ağustos cumartesi günü provalarla başlayacak yarışma, 22 ve 23 Ağustosta piyano eşliğinde gerçekleşecek çeyrek finallerle devam edecek. 24 Ağustos salı günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda piyanist Vincenzo Scalera eşliğinde gerçekleşecek yarı finalde, 8 finalist belirlenecek.
Leyla Gencer Şan Yarışması'nın finali, 26 Ağustos Perşembe akşamı saat 20.00'de Aya İrini Müzesi'nde gerçekleştirilecek. Finalistlerin Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde seslendirecekleri aryaların ardından yarışmanın toplam 23 bin 500 Avroyu bulan ödülleri sahiplerine verilecek. 
Birincilik ödülü sahibi, 2011 Schleswig-Holstein Festivali ve 39. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nde konser vermeye hak kazanacak.

-30 30 RESİM SERGİSİ-

Türkiye'nin Kore Savaşı'na katılımının 60. yıl dönümü nedeniyle bir araya gelen Türk ve Koreli sanatçıların '30 30 Resim Sergisi', Caddebostan Kültür Merkezi'nde devam ediyor. 
Kadıköy Belediyesinin de destek verdiği sergi, 27 Ağustosa kadar görülebilecek.

19.08.2010 10:55:24