Young Boys Tottenham'ı fena korkuttu

Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Young Boys Tottenham'ı 3-2 yendi. Zenit ve Zilina gruplara kalmak için için avantaj yakaladı.

Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Young Boys Tottenham'ı 3-2 yendi. Zenit ve Zilina gruplara kalmak için için avantaj yakaladı. Üçüncü ön eleme turunda Fenerbahçe'yi eleyerek sürpriz yapan Young Boys, play-off turu ilk maçında İngiliz temsilcisi Tottenham karşısında üç farkı koruyamadı.

İsviçre temsilcisi Senad Lulic, Henri Bienvenu ve Xavier Hochstrasser'in golleriyle daha 28. dakikada skoru 3-0'a getirdi.

42. dakikada Sebastian Bassong ve 82. dakikada Roman Pavlyuchenko ile iki gol bulan Tottenham sahadan 3-2 yenik ayrılsa da bir haftaki rövanş için avantajlı sayılabilecek bir skor elde etti.

Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçlarında gecenin sürprizi Slovakya'nın Zilina takımı yaptı.

Zilina, deplasmanda Sparta Prag'ı Momodou Ceesay ve Tomas Oravec'in ikinci yarıda attığı gollerle 2-0 yenerek tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele etmek için büyük bir avantaj yakaladı.

Dinamo Kiev 56. dakikada Denys Harmash'ın atılmasıyla 10 kişi kaldığı maçta evinde Ajax ile 1-1 berabere kaldı. 57. dakikada Jan Vertonghen Ajax'ı öne geçirdi, 66'da Oleg Husev Dinamo'nun beraberlik golünü attı.

Zenit Auxerre'i Alexander Kerzhakov'un 3. dakikadaki golüyle 1-0 yenerek rövanş için avantaj sağladı.

Gecenin diğer maçında Rosenborg  FC Kopenhag'ı 2-1 mağlup etti. Iversen ve Henriksen'in golleriyle iki farkı yakalayan Norveç takımı bitime altı dakika kala Jesper Gronkjaer'in golüne engel olamadı.