Anelka: 'Palyaçolar... Gülmekten öldüm'

Nicolas Anelka, Fransa Futbol Federasyonu'ndan aldığı 18 milli maçtan men cezasını, "gülmekten öldüm. Bu insanların hepsi palçayo" sözleriyle yorumladı.

Nicolas Anelka, Fransa Futbol Federasyonu'ndan aldığı 18 milli maçtan men cezasını, "gülmekten öldüm. Bu insanların hepsi palçayo" sözleriyle yorumladı. Dünya Kupası sırasında Fransa teknik direktörü Raymond Domenech ile tartıştığı için kadrodan çıkarılan Anelka, kendisine verilen 18 maçtan men cezası için alaycı ifadeler kullandı.

France Soir gazetesine konuşan Chelsea'nin golcüsü, "tekrar Fransa için oynamak istediğimi kim söyledi? Ben o sayfayı çoktan çevirdim" dedi.

Fransa ve Chelsea formalarındaki hakim rengin mavi olmasından faydalanarak bir espri yapmayı da ihmal etmeyen Anelka, "zaten hafta sonları Chelsea'de mavi giyiyorum. Bu bana yeter de artar bile" ifadelerini kullandı.

Anelka, Futbol Federasyonu'nun Dünya Kupası'ndaki olaylar nedeniyle açtığı soruşturmanın ve sonunda verilen cezanın kendisi için hiçbir şey ifade etmediğini söyledi.

Deneyimli golcü, "benim için bütün bunlar saçmalıktan başka bir şey değil. Nicolas Anelka asla bu abuk hikayenin içinde olmadı. Tekrarlıyorum, benim için Fransa defteri 19 Haziran'da Knysna'da kamptan gönderilmemle kapandı. Bu insanlar tam palyaço... Gülmekten öldüm" dedi.

Fransa'nın 17 Haziran'da Meksika ile oynadığı Dünya Kupası  grup maçının devre arasında Domenech ile çok sert şekilde tartışan Anelka, bu olayın ardından kadrodan çıkarılmıştı.

Anelka, Domenech ile tartıştığı kabul ediyor ancak gazetelere yansıdığı gibi Domenech'e küfür ettiğini reddediyor.