Baba ve kızı yangında hayatlarını kaybetti

Isparta'nın Sütçüler ilçesi Ayvalıpınar beldesinde bir evde çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybederken 3 kişi de ağır yaralandı.

Köprübaşı M

Isparta'nın Sütçüler ilçesi Ayvalıpınar beldesinde bir evde çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybederken 3 kişi de ağır yaralandı.

Köprübaşı Mahallesi'ndeki evde yaşayan Salih Akkuş ve 4 çocuğunun bulunduğu evden gece yarısı büyük bir patlama sesi duyuldu. Patlamanın ardından ev bir anda alevler içinde kaldı. Komşu binalardan yardıma gelenler alevler nedeniyle içeriye giremedi. Belediye itfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından eve girilerek baba ve 4 çocuğu dışarı çıkartıldı. Baba Salih Akkuş(49) olay yerinde hayatını kaybetti, çocuklarından Tuğba(6), Sağdur(9) ve Gülizar(11) ağır yaralı olarak Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Çocuklardan Halil İbrahim Akkuş (18) yangından yara almadan kurtuldu. Hastanede ilk tedavisi yapılan çocuklar yanık ünitesi olmadığından hava ambulansla Kocaeli ve Trabzon'daki hastanelere kaldırıldı. Çocuklardan Tuğba Akkuş(6) da yolda hayatını kaybetti.

Ayvalıpınar Belediye Başkanı Rıfat Soysal, yangının gece yarısı meydana geldiğini ve büyük bir patlama sesi duyulduğunu belirtti. İtfaiyenin çok kısa sürede olay yerine ulaştığını belirten Soysal, "Olay yerine gittiğimize cam ve kapıların kırılması ile koyu bir duman ve alevler dışarı çıktı. Yangın çok çabuk yayılarak evi sardı. Ekiplerimiz önce babaya sonra da çocuklara ulaşarak dışarı çıkarttı. Ancak baba hayatını kaybetmişti. Çocuklarda ağır yaralı olarak hastaneye sevk edildi." dedi. Soysal, yangının sebebi konusunda araştırmaların devam ettiğini kaydetti.

Isparta Sağlı İl Müdürü Dr. Süleyman Önal da Ankara ve İstanbul'dan gelen uçak ambulanslarla çocukların Trabzon ve Kocaeli'deki hastanelere kaldırıldığını kaydetti. Çocuklardan Tuğba Akkuş'un yolda giderken hayatını kaybettiğini ifade eden Önal, diğer çocukların da yüzde 60 ileri derecede yanık bulunduğundan hayati tehlikelerinin olduğunu kaydetti.

Yangında hayatını kaybeden baba Salih Akkuş'un ilköğretim okulunda hizmetli olarak görev yaptığı ve eşinden boşandığı öğrenildi.