Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi Sinop'ta

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "12 Eylül'de milletimiz kendi eliyle demokrasiyi ortaya çıkartacak ve gerçek demokrasinin Türkiye'de yerleşmesi ve kökleşmesine karar verecektir" dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "12 Eylül'de milletimiz kendi eliyle demokrasiyi ortaya çıkartacak ve gerçek demokrasinin Türkiye'de yerleşmesi ve kökleşmesine karar verecektir" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, referandum çalışmaları kapsamında Sinop'a geldi. Beraberindeki AK Parti Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, Merkez İlçe Başkanı Saffet Ünal ve teşkilat üyeleriyle birlikte esnaf ziyaretinde bulunan Tanrıverdi, daha sonra AK Parti Sinop İl Başkanlığı'nda partililer ile bir toplantı yaptı.
Burada 12 Eylül referandumunu değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, 12 Eylül'ün Türk demokrasisi için önemli bir dönüm noktası olacağını söyledi. Tanrıverdi, "12 Eylül 2010 tarihi, Türk siyaseti, Türk tarihi ve demokrasisi açısından oldukça önemli bir tarihtir. Bu tarihte inanıyoruz ki milletimiz, tercihi olan demokrasinin daha da gelişmesi yönünde, önemli bir karar verecektir. Oy kullanacak ve demokratik tercihini sandıkta da tescillemiş olacaktır. Bu halk oylamasının
yapılıyor olması, 12 Eylül 1980'den sonra yani 30 yıl aradan geçtikten sonra milletimize böyle bir imkanın sunulması elbette önemlidir" dedi.
Türk milletinin darbelerden bıktığını kaydeden Hüseyin Tanrıverdi, "Artık milletimiz darbelerden ve darbelerin gölgesinde yaşamaktan bıkmıştır. Demokrasinin tadını almıştır ve özgürlüğün kıymetini bilmektedir. Temel haklarının sahibi olmak istemektedir. Dolayısıyla darbelerin bu imkanları doğurmadığını da bilmektedir. Darbeler Türkiye'de demokrasiyi doğurmamıştır ve doğurmayacaktır. Dolayısıyla milletimiz kendi eliyle demokrasiyi ortaya çıkartacak ve gerçek demokrasinin Türkiye'de yerleşmesi ve
kökleşmesine karar verecektir. Biz 12 Eylül'de gelişime ve dönüşüme evet diyoruz. Evet dediğimiz zaman hak ve özgürlüklerimize geleceğimize 'evet' diyoruz. Karanlıkların son bulmasına, çetelerin, mafyaların cuntaların son bulmasına 'evet' diyoruz. Demokrasi iş, ekmek, özgürlük demektir. Türkiye'de kimi sorunlardan şikayet ediyorsak, bu sorunların ortadan kaldırılmasının tek yolu Türkiye'nin demokratikleşmesidir. Türkiye demokratikleştiğinde ne etnik gruplar, ne inanç grupları, ne azınlık gruplar, ne de
ekonomik sorunlardan söz eden gruplar bu sorunlardan söz edemeyecektir. Bu sorunların tamamen ortadan kaldırılması için referandum da evet diyoruz" diye konuştu.
Tanrıverdi ayrıca, halk oylamasının Türkiye'nin önünün açacağını belirterek, "Referandum değişimi teşvik edecek ve Türkiye daha mutlu ve huzurlu bir ülke olacaktır. Bu halk oylamasıyla iktidarın ömrü uzayacak ya da kısalacak değildir. Bu halk oylamasıyla ülkenin ömrü uzayacaktır" ifadelerini kullandı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi il başkanlığı ziyareti ardından Memur-Sen İl Temsilciliği'ni ziyaret ederek Şube Başkanı Ramazan Açıkgöz ve sendika üyeleriyle görüştü. Tanrıverdi daha sonra, AK Parti Boyabat İlçe Başkanlığı tarafından verilecek iftar yemeğine katılmak üzere Boyabat'a gitti.