İzmir'de 68 bin 749 adet uyuşturucu hap ele geçirildi

İzmir'de polisin gerçekleştirdiği operasyonlarda, uyuşturucu özelliği bulunması nedeniyle satışı yeşil reçeteyle yapılan 68 bin 749 hap ile 7 kg 725 g

İzmir'de polisin gerçekleştirdiği operasyonlarda, uyuşturucu özelliği bulunması nedeniyle satışı yeşil reçeteyle yapılan 68 bin 749 hap ile 7 kg 725 gram esrar ele geçirildi. Her iki operasyonda gözaltına alınan 13 kişi tutuklandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, satışı izne bağlı olan ve yeşil reçeteyle alınabilen bazı ilaçların, uyuşturucu amaçlı satıldığını belirlerdi. Takip başlatan ekipler, gerçekleştirdikleri operasyonda A.Ö. ile E.E.'yi gözaltına aldı. A.Ö. ile E.E.'nin üzerlerinde Ritravol, Klono Zegan, Roche, Akineton, Zanax ve Altranax marka ilaçlardan 68 bin 749 adet ele geçirildi. Gözaltına alınan iki zanlı sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine konuldu.

Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri ayrıca, Buca, Bornova, Karşıyaka ve Konak ilçelerinde sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Ekipler istihbarat çalışmaları sonucu İzmir'e getirilen uyuşturucuyu, 'meşe' olarak tabir edilen birer içimlik paketler haline getirerek piyasaya süren grubu takibe aldı. Sürdürülen takibin ardından grup üyelerini belirleyen polis, operasyon düzenleyerek 12 kişiyi göz altına aldı. Zanlılarla birlikte meşe olarak adlandırılan birer içimlik 186 paket esrar ile 7 kilo 725 gram esrar ele geçirildi. Sorgularının ardından İzmir Adliyesi'ne gönderilen zanlılardan 12'den 11'i tutuklanarak cezaevine konuldu.