Yabancı Gençler Fındık Topladı

Eylem Projesi (İmece) kapsamında Bartın'a gelen yabancı gençler, önce fındık bahçesinde fındık topladı daha sonra Vali İsa Küçük'ü makamında ziyaret etti.

Yabancı Gençler Fındık Topladı
5. Dünya Gençlik Kongresi Türkiye 2010, Devlet Bakanlığı ile e-Gençlik Derneği'nin organizatörlüğünde ve Peace Child İnternational (Uluslararası Barış Çocuğu) ortaklığıyla Bartın'a gelen yabancı gençler, birçok köyde çiftçilerin tarlalarını gezerek böğürtlen ve fındık topladı. 31 Temmuz- 13 Ağustos 2010 tarihleri arasında İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde 47 ülke ve Türkiye'den yaklaşık bin genç delegenin katılımıyla gerçekleştirilen 30'ar kişilik gruplar halinde kongreye
katılan delegeler, 06-09-2010 Ağustos tarihleri arasında ülkemizde 26 ilde eylem projesine (İmece) ülkelerini temsilen katıldı.
Bu iller arasında yer alan Bartın'da misafirlerini ağırladı. Eylem projesi (İmece) kapsamında gençleri makamında kabul eden Vali İsa Küçük, gençlerle Bartın'ın tarihi, turizmi, sosyo kültürel hayatı, yerel ve ülke yönetimi üzerine uzun süre sohbet etti.
Bartın Valisi İsa Küçük, gençlerin Türkiye ile ilgili görüş ve önerilerini dinledi, Türkiye'ye gelmeden önceki izlenimleri ile geldikten sonraki izlenimlerini sordu. Gençler, Vali İsa Küçük'e Türkiye'yi çok beğendiklerini, Bartın insanlarının da misafirperver olduklarını söyleyerek teşekkür etti.
(MAO-HO-Y)