Kayısı üreticisine destek müjdesi

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, don olayından zarar gören kayısı üreticilerinin zararlarının karşılanacağını söyledi.

Malatya Belediyesi'nin k

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, don olayından zarar gören kayısı üreticilerinin zararlarının karşılanacağını söyledi.

Malatya Belediyesi'nin kayısıyı tanıtmak amacıyla düzenlediği etkinlikler çerçevesinde, Ankara Rixos Otel'de kayısı tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelik, Abdülkadir Aksu, miletvekilleri, Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, siyasiler ve iş adamları katıldı.

Kayısı üreticilerine müjde veren Bakan Mehdi Eker, don olayından zarar gören çiftçilere 87,5 milyon lira ödeme yapılacağını kaydetti. Malatya kayısısının lezzetinin yanı sıra ticari ve ekonomik değeri açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Eker, kuru kayısı ve taze kayısı üretimi açısından Malatya'nın Türkiye'ye çok yüksek değer kattığını vurduladı.

Bu yıl yaşanan don olayı ile birlikte çiftçilerin yüzde 30 ve üzeri zarar gördüğünü hatırlatan Eker, ''Don olayından zarar görenlere dekar başına 150 lira destek ödemesinde bulunulacak. Bu konudaki listeler askıya çıktı. Askı süresi sona erdiğinde itirazlar değerlendirilerek ödeme yapılacak'' dedi. Eker, yaşanan don olayı neticesinde toplamda 25 bin çiftçiye 87,5 milyon lira destek ödemesi yapılacağını dile getirdi.