Bursa'da Büyükşehir köy yollarını yapıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, merkeze bağlı ilçe merkezleri ile köyleri birbirine bağlayan yolları sağlıklı hale getirmek için çalışma başlattı. Gürsu

Bursa Büyükşehir Belediyesi, merkeze bağlı ilçe merkezleri ile köyleri birbirine bağlayan yolları sağlıklı hale getirmek için çalışma başlattı. Gürsu ilçe merkezi ile Cambazlar Köyü arasındaki 3 kilometrelik yolda, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından asfaltlama çalışmaları başlatıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberinde Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü ile birlikte 3 kilometrelik Cambazlar-Gürsu yolunda bir süredir devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

İhracata yönelik meyve yetiştiriciliğinin yapıldığı Gürsu'da, meyve bahçeleri arasından geçen yolun daha sağlıklı hale getirilmesini hedeflediklerini dile getiren Altepe, "Bu yolda da yağmur suyu kolektörlerini tamamlamıştık. Halkımızın günlük işlerini yaparken ulaşımda bir sorun yaşamaması için bu bölgede de çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bursa'nın daha ulaşılabilir bir kent olması için Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerde yol yapım çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Gürsu'da tarım faaliyetlerinin büyük önem taşıdığını dile getiren Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü ise şunları söyledi: "Bu bölgede daha çok ihracata yönelik armut yetiştiriciliği yapılıyor ve yıllık 250 milyon dolarlık ihracat yapılıyor. Ürünlerin sağlıklı bir şekilde merkeze nakli çok önemli. Üreticilerimiz için bu yolun sağlıklı hale getirilmesi büyük önem taşıyor."