Vali Çiçek Aralık İlçesinde İncelemelerde Bulundu

Iğdır Valisi Amir Çiçek, Aralık ilçesinde kurum müdürleri ile bir araya gelerek ilçenin sorunlarını dinledi.

Vali Çiçek Aralık İlçesinde İncelemelerde Bulundu
Vali Amir Çiçek, toplantı öncesi Aralık ilçesinde kaymakamlık, belediye, emniyet ve jandarmayı gezerek brifing aldı. Vali Amir Çiçek, beraberindeki Jandarma Alay Komutanı Ernail Keleş ve Iğdır Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ile birlikte Aralık Kaymakamı Hakan Hakyemez, Aralık Belediye Başkanı Hanım Turan, kurum müdürleri ile mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla bir toplantı yaptı. Yol, su, eğitim ve elektrik gibi sorunların ele alındığı toplantıda bir konuşma yapan Vali Amir Çiçek, Aralık'ta yaşayan insanların kaderlerini ilgilendiren konuları istişare etmek için burada toplandıklarını söyledi. Vali Çiçek, "Bugün burada dört duvar içerisinde planlanan ve karar bağlanan konulardan vatandaşlar haberdar değil. Bunun vatandaşlarımıza bildirmenin yolu, sahada göstermektir. Yani burada alınan kararlar, projelendirilip ve yapılan projelerin hayata geçirilerek her birim üzerine düşen görevi yaparak, halka hizmet ederek gösterecek. Sağlık sorunu yaşayan varsa gereğini yapalım. Engelli çocuklarımız ya da yardıma muhtaç yaşlı kendine bakamayacak durumda olanlar varsa bunları tespit edelim. Gerekirse bakım isteniyorsa, bir bakıcı tutalım. Devletimiz bakıcı parası ödüyor. Bölgede köy yolları bozuksa bunu İl Özel İdaremize bildirerek yapılması için çözüm yolları arayalım. Aralık ilçemizdeki sorunları herkes zamanını da iyi kullanarak çözmek için emek harcayacak. İlçemiz tarım ve hayvancılığa elverişli bir bölge, bunun kıymetini bilelim" dedi.
Kurum müdürlerinin görevlerinin ilçeye en iyi şekilde hizmet etmesi olduğunu söyleyen Vali Çiçek, "Yöneticiler ilçenin sorunlarını çözmeli ve vatandaşa yardımcı olmalıdır. 'Bugün de mesaim bitsin eve gideyim, hiçbir şeye karışmayayım, aybaşında gidip maaşımı alayım' zihniyeti olmamalı. Biz devlet için çalışıyoruz. Biz çalışmasak böyle yaparsak devlet hantal olur. Terör niçin büyür, devlet çalışmıyorsa büyür. Bunun için çalışmalıyız. Çocuğumuzun en iyi şekilde eğitim alması için, çiftçinin en iyi ürünü alması için hep birlikte çalışmalıyız. Bu neticede başlatılıp bitirilmeyen hiçbir proje kalmamalıdır" şeklinde konuştu.
Toplantıda söz alan Aralık ilçesine bağlı Topraklı köyü muhtarı Azat Serhat ise, "İçme suyu sıkıntımız var. Bu sorunun giderilmesini istiyoruz. Maddi durumu iyi olanlar bakkaldan aldıkları damacana su ile idare ediyorlar. Durumları iyi olmayan aileler ise içme su ihtiyaçlarını sağlıksız olan kuyulardan karşılıyorlar. Temiz kaynak suyunun biran önce köyümüze ulaşmasını istiyoruz" dedi.
Diğer köy muhtarları da genel olarak köylerde içme suyu ve sulama suyu dışında hiçbir sıkıntılarının olmadığını söylediler.
Kurum müdürleri de, tek tek söz alarak birimlerinin çalışmaları ve sorunlar hakkında verdikleri bilgilendirmenin ardından toplantı son buldu.