Köy Tiyatroları Kaş'ta Buluşuyor

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Yeşilköy beldesinde düzenlenen 'Köy Seyirlik Oyunları ve Köy Tiyatroları Şenliği', 9 Temmuz tarihinde başlıyor.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan şenlik, 12 Temmuz tarihine kadar devam edecek. 'Köy Seyirlik Oyunları ve Köy Tiyatroları Şenliği'nde Mersin Arslanköy Tiyatrosu'ndan Hüseyin Arslanköylü'nün yazıp yönettiği 'Merravcı', İzmir Bademler Köyü Tiyatrosu'ndan Yunus Emre Gümüş'ün yazdığı, Alper Akdeniz'in yönettiği 'Dolantılı Gardrop Komedyası', Yeşilköy Halk Tiyatrosu'ndan Ali Yörük'ün yazdığı Müfit Kayacan'ın yönettiği 'Çatallı Köy' adlı oyunları sahnelenecek.
Şenlik kapsamında Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) Kadınlar Tiyatro İle Buluşuyor Topluluğu, 'Bir Evet İki Hayır Arasında Hayat' adlı oyunu, ABT'ye bağlı Üç Kafadarlar Çocuk Tiyatrosu ise 'Bir Bavul Hikaye' adlı interaktif çocuk oyununu oynayacak. ABT'ye bağlı Üç Kafadarlar Çocuk Tiyatrosu'nun sahneleyeceği oyun, Yeşilköy'de sahnelenen ilk çocuk oyunu olacak.

YEŞİLKÖY ÜNLÜLERİ AĞIRLAYACAK
3. Köy Seyirlik Oyunları ve Köy Tiyatroları Şenliği kapsamında Yeşilköy, tiyatro ve dizilerin ünlü oyuncularını ve TV Yapımcılarını da ağırlayacak. Ahmet Gülhan, Müfit Kayacan, Umut Oğuz ve Murat Demirbaş, Bülent Patoğlu gibi ünlü tiyatro oyuncularının yanısıra Bam Teli programının yapımcısı Tayfun Talipoğlu da şenliğin onur konukları arasında yer alacak.

ÖDÜLLERİ DİREKLERARASI SEYİRCİLERİ BELİRLEYECEK
Şenlik kapsamında oyunların değerlendirmesini ise Türkiye genelinde oyunları izleyerek birçok dalda ödüllendiren 'Lions Clup Direklerarası Seyircileri Ödül Jürisi'nden oluşan 6 kişilik jüri heyeti yapacak. Jürinin başkanlığını ise Türkiye'nin yakından tanıdığı Direklerarası Seyircileri Jüri Başkanlığı görevini yürüten Ömer Şahinbaş yapacak.

ŞENLİK TİYATRO İLE SINIRLI DEĞİL
Şenlik kapsamında ayrıca Serap Tor'a ait ebru sergisi, Meral Camcı'nın Atık Maddeleri Geri Dönüşüm Sergisi, Binnur Aydınyurt'un resim sergisi, Ayşe Önder'in Yöresel Yazma ve El İşleri Sergisi, Semra Eren Nijar'ın Tiyatro Benim Hayatım adlı fotoğraf sergisi de Yeşilköy Hilmi Toksoy İlköğretim Okulu bahçesinde meraklıları ile buluşacak.

KÖY ÇOCUKLARI İLK KEZ ÇOCUK OYUNU İZLEYECEK
Yeşilköy Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Karagül, Yeşilköy'de 40 yıldır tiyatro gruplarının yer aldığını ancak bu kadar kapsamlı bir şenliğin ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan'ın desteğiyle başladığını söyledi. Karagül, "Şenliğimiz bir çığ gibi giderek daha da büyüyor. Bu yıl programımız daha bir dolu. Köy çocukları bu yıl ilk kez çocuk oyunu izleyecekler. Türkiye'de köy tiyatrolarını buluşturan tek şenlik Yeşilköy'de gerçekleştiriliyor. Biz köy tiyatrolarının yaygılaşmasına, köy
seyirlik oyunların yaşamasına katkı koymanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl, yalnız tiyatro ile kalmayıp sergilerle de şenliğimizi güçlendirdik" dedi.