Gümüşhane Kent Konseyi 'Yurt Sorununa' El Attı

Gümüşhane Kent Konseyi Yürütme Kurulu, kent merkezindeki yükseköğretim öğrencilerinin yurt sorunları ve acil çözüm önerileri konulu raporunu yayınladı.

  Konsey Başkanı Hasan Pir ve yürütme kurulu üyeleri tarafından onaylanan raporda , soruna çözüm bulunması amacıyla Gümüşhane Valiliği ' nin koordinasyonunda konu ile ilgili kurum , kuruluş ve yetkililerin katılacağı " Acil İnisiyatif Kullanım Koordinasyon Toplantısının " zaman geçirilmeden yapılmasının yararlı olacağı ifade edildi .
Raporda , kent merkezinde 2010-2011 eğitim-öğretim yılında yaşanması muhtemel yükseköğretim öğrencilerinin yurt sorunları ile ilgili konunun , Kent Konseyi Yönetmeliği ' nin 6 . Maddesi kapsamında Kent Konseyi ' nin görevleri arasında mütala ederek , konu ile ilgili ortak akıl geliştirmek , çözümlere ve çözücülere yardımcı olmak amacıyla kararın alındığının altı çizildi .

ESKİ KAMU BİNALARI KULLANILSIN
Gümüşhane Üniversitesi ' nin kurulmasının ardından kent merkezinde sürekli yeni fakülte ve yüksekokul açılmasının ardından öğrencilerin barınma sorunlarının aşılması için Yurt-Kur ve özel sektör tarafından açılacak öğrenci yurtları için çalışmaların hızla yapılması ve gerekli kolaylıkların sağlanmasının ifade edildiği raporda ayrıca , ön tedbir olarak kent merkezinde bulunan PTT eski hizmet binası ve BAĞKUR eski hizmet binasının atıl durumda olan ve kullanılmayan bölümleri ile İl Özel İdaresine ait boş binalar gibi kamu binalarının Eylül ayından önce YURTKUR Genel Müdürlüğü ile görüşülerek , ilgili genel müdürlüğe tahsis edilmesine ve misafirhane olarak kullanılması tavsiyesinde bulunuldu .
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yatırım programına alınan 750 kişilik öğrenci yurdunun arsa tahsis çalışmaları ve alt yapı çalışmalarıyla ilgili ve yetkili kurumların , acilen çare üretmeleri ve bu çarelerin kısa sürede uygulanmasında en üst seviyede inisiyatif kullanmalarında yarar bulunduğu belirtilen raporda şu ifadelere yer verildi :
" Gümüşhane Üniversitesi , Gümüşhane ' nin vizyonu olup , Gümüşhane ' nin Türkiye ' ye açılan penceresidir . Bu kente gelen öğrenci ve ailelerinin mutlaka en iyi şekilde misafir edilip , sorunsuzca bu şehirde okuması gerekir . Bu görev ise , tüm Gümüşhanelilerindir . Üniversite öğrencilerinin , şehrimizle en normal şartlarda ve en uyumlu şekilde kaynaşmaları ve bu şehirde severek okumalarına katkı sağlamak her Gümüşhanelinin görevidir . Bu konuda kentteki tüm STK ' lara ve meslek kuruluşlarımıza da büyük görevler düşmektedir . Gümüşhane ' de bulunan kurum , kuruluş ve görevlilerin her zaman Gümüşhane ' nin âli menfaatlerini ön planda tuttuğu bilinen bir gerçektir . Zaman , bu gerçeğin bu vesile ile bir kez daha yaşanarak teyit edilmesi zamanıdır . "