Gül Yarın Nijerya'ya Gidiyor Ankara

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, D-8 Devlet ve Hükümet Başkanları Yedinci Zirvesi'ne katılmak ve ikili ziyarette bulunmak üzere yarın Nijerya'ya gidecek.

  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , D-8 Devlet ve Hükümet Başkanları Yedinci Zirvesi ' ne katılmak ve ikili ziyarette bulunmak üzere yarın Nijerya ' ya gidecek .
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre , Nijerya Cumhurbaşkanı Goodluck Ebele Jonathan ' ın davetlisi olarak 7-9 Temmuz 2010 tarihlerinde başkent Abuja ' ya gidecek olan Gül , Türkiye ' den Nijerya ' yı ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanı olacak .
Gül ' ün ziyaretine bazı bakanlar ve milletvekilleriyle resmi zevatın yanı sıra , üniversiteler , sivil toplum örgütleri , basın kuruluşları ve iş dünyasından temsilcilerin oluşturduğu geniş bir heyet eşlik edecek .
Türkiye ' nin daveti üzerine İran , Pakistan , Bangladeş , Malezya , Endonezya , Mısır ve Nijerya ' nın katılımıyla 1997 yılında kurulan D-8 ' in sekreteryası İstanbul ' da bulunuyor .
D-8 çerçevesinde bugüne kadar İstanbul , Dakka , Kahire , Tahran , Bali ve Kuala Lumpur ' da 6 zirve , 12 Bakanlar Konseyi ve 27 komisyon toplantısıyla çok sayıda teknik etkinlik düzenlendi .

-ZİRVENİN ARDINDAN İKİLİ ZİYARET-

Cumhurbaşkanı Gül , D-8 Zirvesi ' nin ardından 9 Temmuz Cuma günü Nijerya ' da ikili ziyaret kapsamında temaslarını sürdürecek .
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi açıklamasında , ziyaret sırasında yapılacak görüşmelerin , ikili ilişkilerin tüm yönleriyle en üst seviyede gözden geçirilmesine ve güçlendirilmesine , siyasi , ekonomik , ticari , askeri , savunma sanayii , beşeri , kültürel her alandaki ilave işbirliği imkanlarının değerlendirilmesine ve başta Afrika kıtasında öne çıkan konular olmak üzere , halen BM Güvenlik Konseyi ve Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu ECOWAS ' ın Dönem Başkanı olan Nijerya ile güncel bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alınmasına vesile olacağı belirtildi .

06 . 07 . 2010 15 : 40 : 17