İran Uçaklarına İkmal Yapılmıyor Tahran

İran Havayolu Şirketleri Birliği, İran'a yönelik tek taraflı yaptırımlarla Amerikan yaptırımlarının kabul edilmesini takiben, İngiltere, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) havaalanlarında İran uçaklarına ikmal yapılmadığını bildirdi.

  İran Havayolu Şirketleri Birliği , İran ' a yönelik tek taraflı yaptırımlarla Amerikan yaptırımlarının kabul edilmesini takiben , İngiltere , Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri ( BAE ) havaalanlarında İran uçaklarına ikmal yapılmadığını bildirdi .
İran ' ın öğrenci ajansı İsna ' daki habere göre , Birlik Sekreteri Mehdi Aliyari , " Tek taraflı yaptırımlar ve Amerikan yaptırımlarının kabulünden sonra , bir haftadır İngiltere , Almanya ve BAE havaalanları İran uçaklarına ikmal yapmayı reddediyor " dedi ve bu önlemin Amerikan Kongresinin İran ' a petrol ürünleri satışına karşı yaptırım getiren kararının alındığı perşembe gününden beri uygulandığını söyledi .
" Avrupa ' ya birçok seferi bulunan İran ( ulusal ) havayolu şirketi Iran Air ile ( özel ) Mahan şirketi sorunlarla karşılaştı " diye konuşan Aliyari , Uluslararası Sivil Havacılık Örgütüne ( ICAO ) , bu tür yaptırımların meşru olmadığını ilan etmek için duruma müdahale etme çağrısında bulundu .
ABD Başkanı Barack Obama , Kongre tarafından onaylanan İran ' a yeni yaptırımlar paketini imzalamış , paketin Kongreden şimdiye kadar geçen en sert yaptırımları içerdiğini ve İran ' ın rafine petrolün yanında , petrol ve doğal gaz sektörünü modernleştirmeye dönük mal ve hizmet alımını da zorlaştıracağını söylemişti .
Aliyari , İran Dışişleri Bakanlığı , Ulusal Sivil Havacılık Örgütü ve Ulaştırma Bakanlığının " bu yasa dışı Amerikan eylemine karşı harekete geçmesi gerektiğini " de kaydetti .
05 . 07 . 2010 16 : 38 : 34