Hekimhan Ceviz Şenliği Sadık Baba Sempozyumu İle Başladı

Bu yıl ikincisi düzenlenen Hekimhan Ceviz ve Kültür Festivali başladı.

  3 gün sürecek şenliğin ilk gününde Taşhan ' da Hekimhanlı tasavvuf şairi Sadık Baba Sempozyumu düzenlendi .
Büyük bir ilgi gören sempozyuma , Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani , AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin , Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu , Hasançelebi Belediye M . Şerif Yıldırım , Kocaözü Belediye Başkanı Gani Karaca , Girmana Belediye Başkanı Necati Benli , Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları , Kurşunlu Belediye Başkanı Necati Benli , CHP il Başkanı Veli Ağbaba , MHP İlçe Başkanı Ramazan Öztürk ve CHP İlçe Başkanı Mehmet Sait Çelebioğlu ile vatandaşlar katıldı .
Gazeteciler Cemiyeti 2 . Başkanı Kemal Deniz ' in yönettiği sempozyum , Sadık Baba ' nın torunlarından Rıza Karaca , Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani ve Milletvekili Mehmet Şahin ' in konuşmaları ile başladı . Daha sonra sempozyuma geçildi ve Hamza Aksit Sadık " Baba ' nın Çevre ve Tarihi " , Ramazan Çiftlikçi , " Sadık Baba ' nın Hayatı ve Deyişleri " , Süleyman Özerol ise " Sadık Baba ' nın Deyişleri ve Müzik Yöne " konulu birer konuşma yaptılar .
Yörenin dedelerinden Hüseyin Başaran ve Murtaza Şirin , bağlama ile Sadık Baba ' nın deyişlerini okuyarak sempozyuma renk katarken , Malatya Araştırmaları Derneği organizesi ile bastırılan 270 sayfalık " Hekimhanlı Aşık Sadık Baba " adlı kitap , sempozyumu takip edenlere ücretsiz olarak dağıtıldı .