CHP: Büyükanıt'ı yargılayacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la çıkar birliği yaptığını ve 27 Nisa...


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la çıkar birliği yaptığını ve 27 Nisan e-muhtırasını Ak Parti'nin iktidar olması için hazırladığını iddia ettiği eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila'ya yaptığı açıklamalar için, "Bildiriyi koymadığını mı, görüşmediğini mi, AKP'nin mağduriyeti için rol almadığını mı, Dolmabahçe'de iki saat görüştüğünü ve bunu mezara kadar saklayacağını mı tekzip ediyor?" dedi. Büyükanıt'ın avukatlığını Ak Partililerin yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, "Siz iktidara geldiğinizde Büyükanıt'ı yargılayacak mısınız" sorusuna, "kesinlikle" yanıtını verdi. Büyükanıt'ın suç işlediğini savunan Kılıçdaroğlu, "Muhtıra vermek suç değil mi, bir kamu görevlisinin hükümete karşı bildiri yayınlaması suç değil midir?" dedi.
Kanal B'nin yayınına katılan Kılıçdaroğlu, Dolmabahçe görüşmesiyle ilgili olarak şöyle konuştu:
"Bir Genelkurmay Başkanı, bir Başbakan devlette özel görüşme yapamaz, devletten gizli bir görüşme yapamaz. MGK'daki görüşmeler kamuoyuna açıklanmıyor, ama devletin arşivlerinde yer alıyor. Neymiş mezara kadar gidecekmiş, neymiş mezara gidecek olan sizin işbirliğiniz mi? Bekliyorum Sayın Başbakan konuşsun diye."

Recep Bey akıllı, hiç konuşmuyor
Büyükanıt'ın Milliyet'e yaptığı, "Bu şahsıma hakarettir" açıklamasının anımsatılması üzerine, Kılıçdaroğlu, "Bildiriyi koymadığını mı, görüşmediğini mi, AKP'nin mağduriyeti için rol almadığını mı, Dolmabahçe'de 2 saat görüştüğünü ve bunu mezara kadar saklayacağını mı tekzip ediyor? Recep Bey daha akıllı davranıyor, hiç konuşmuyor" dedi.

Muhtıra vermek suç değil mi?
"Büyükanıt kendini garantiye aldı diyorsunuz. Suç mu işledi" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Elbette. Bu ülkede muhtıra vermek suç değil mi? Silivri'de bir sürü emekli general yargılanıyor onlarla ilgili davalar açıldı. Niye Büyükanıt'la ilgili dava açılmıyor? Bir kamu görevlisinin hükümete karşı bildiri yayınlaması suç değil midir?" yanıtını verdi.

Dolmabahçe'ye suç duyurusu
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çıkar birliği içerisinde olmakla suçladığı, dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2007 seçimlerinden 2,5 ay önce 4 Mayıs 2007'de Dolmabahçe Sarayı'nda baş başa yaptıkları ve herhangi bir tutanağın tutulmadığı görüşmeye dair çarşamba günü suç duyurusunda bulunacağını bildirdi. TBMM Anayasa Komisyonu üyesi de olan Avukat Atilla Kart, Milliyet'e yaptığı açıklamada, "27 Nisan suç ihlalidir, 4 Mayıs görüşmesi ise daha da öte suç ihlalidir. Bu belirsizliğin giderilmesi gerekiyor, görüşme içeriği açıklanmalıdır" dedi.

 

'Arınç'ı Penguen'e havale ediyorum'
Arınç, Kılıçdaroğlu için "Her çıktığı yerde aynı Genç Parti'nin sloganları gibi slogan üretiyor. İçi boş. Sadece 'hesap soracağız' diyor, 'kıvırtıyor' diyor. Ya, şu kadar boyuyla bir şeyler söylüyor" dedi. CHP lideri, bu sözlere "Sayın Arınç'ı Leman ve Penguen dergilerine havale ediyorum" yanıtını verdi.

Milliyet