Dell bilerek bozuk PC sattı iddiası

New York Times'dan Ashlee Vance'in ortaya çıkardığı gizli dökümanlar, Dell ile ilgili büyük bir gerçeği su yüzüne vurdu.

Dell bilerek bozuk PC sattı iddiası
  Dü ; nyanın en bü ; yü ; k PC markalarından birine mü ; thiş bir suç ; lama : ' Bozuk PC ' leri bilerek sattılar . . . '

New York Times ' dan Ashlee Vance ' in ortaya ç ; ıkardığı gizli dö ; kü ; manlar , Dell ile ilgili bü ; yü ; k bir gerç ; eği su yü ; zü ; ne vurdu . Dell ç ; alışanları , Nichicon ' daki kapasitö ; r problemlerinden haberdarlardı . İç ; lerinde Nichicon kapasitö ; r bulunduran 11 . 8 milyon OptiPlex sistem mü ; şterilere 2003 ve 2005 yılları arasında satılmıştı .

New York Times ' ın iddiasına gö ; re bu makinelerin %97 ' si ü ; ç ; yıl iç ; inde bozuldu ve Dell bu hatayı daha da ileri gö ; tü ; rerek , bir bakıma gü ; nü ; kurtarmaya ç ; alışarak , makinelerdeki hatalı anakartları yine hatalı anakartlarla değiştirdi . New York Times ' a gö ; re , ç ; alışanlara mü ; şterilere bu olaylardan kesinlikle bahsetmemeleri sö ; ylendi .

Teksas Ü ; niversitesi ' nden şikayet gelince ise Dell , Ü ; niversite ' yi makinelere ç ; ok zor matematik problemleri doldurmakla suç ; lamıştı . Bu olaylardan sonra Dell bü ; yü ; k bir tü ; ketici mahkemesinin karşısında kendini savunmaya hazırlanıyor .

Chip