Del Bosque, 'Paraguay'ı hafife almıyoruz'

İspanya teknik direktörü Vicente Del Bosque, Dünya Kupası çeyrek finalinde karşılaşacakları Paraguay'ı kesinlikle hafife almadıklarını söyledi.

Del Bosque, Portekiz'i 1-0 yenip çeyrek finale yükseldikleri ikinci tur maçından sonra yaptığı açıklamada, özellikle ilk yarıda çok zorlandıklarını söyledi.

İspanyol teknik adam, "ilk yarı sakindi ama oyunu kontrol eden taraf hep bizdik, ikinci yarı onlardan daha iyiydik. Zor bir maç oldu, rakibimiz çok sağlam oynadı" dedi.

David Villa'nın 63. dakikada attığı gol, Avrupa şampiyonunu Dünya Kupası'nda çeyrek finalde Paraguay'ın rakibi yaptı.

Del Bosque, favori gösterildikleri Paraguay karşısında kesinlikle ciddi oynayacaklarını ve rakibi hafife almamak gerektiğini söyledi.

Deneyimli teknik adam, "çok iyi savunma oyuncularına sahipler, forvetleri de çok iyi. Kazanmak için yüzde 100 konsantre olmamız gerek. Rakibimize büyük saygı duyuyoruz" dedi.

İspanya adına bu turnuvada dört gol kaydeden David Villa da Paraguay karşısında favori olmadıklarını savunarak, "turu geçtiğimiz için çok mutluyum ama çeyrek finalde iki favori var" diye konuştu.

Paraguay, 120 dakikası golsüz biten maçta Japonya'ya penaltılarda 5-3 üstünlük sağlayarak Dünya Kupası'nda ilk kez çeyrek finale yükseldi.

Cnnturk