Galatasaray-ofk Belgrad Maçından Notlar İstanbul

UEFA Avrupa Ligi 3.

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Sırbistan'ın OFK Belgrad takımını konuk eden Galatasaray, sezonu açtı.
Sezonun ilk resmi maçına OFK Belgrad karşısında çıkan Galatasaray takımı, yenilenen kadrosuyla Sırbistan temsilcisi karşısında rövanş mücadelesi öncesi play-off turu için avantajlı bir skor peşine düştü.

-RİJKAARD, BİLDİĞİNDEN ŞAŞMADI-

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, OFK Belgrad karşısında, geçen sezon da birlikte çalıştığı oyuncularına öncelik tanıdı.
Özellikle kaleci tercihi merak edilen Hollandalı çalıştırıcı, bu maçta Aykut'a ilk 11'de görev verirken, yeni transferlerden sadece Mehmet Batdal ile Serdar Özkan ilk 11'de kendilerine yer bulabildi.
Sarı-kırmızılı ekibin ilk 11'i, Aykut, Neill, Barış, Arda, Mehmet Batdal, Mustafa, Ayhan, Hakan, Sabri, Servet ve Serdar Özkan'dan oluştu.
OFK Belgrad karşısında sahaya çıkan isimler arasındaki tek yabancı oyuncu Lucas Neill oldu. Yeni transferler Çağlar Birinci, Ali Turan, Lorik Cana, Juan Pablo Pino yedekler arasında bulunurken, Ufuk Ceylan, Harry Kewell ve Emre Çolak da maça yedek kulübesinde başlayan isimler arasında yer aldılar.

-5 EKSİK-

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlıkları nedeniyle 5 oyuncu OFK Belgrad maçı kadrosunda yer alamadı.
Boynundan rahatsızlığı bulunan Gökhan Zan, arka adalesinden sakat olan Aydın, tendonlarından sakat olan Baros ve Elano ile genç oyuncu Emirhan, bu maçta arkadaşlarını izlemekle yetindiler.

-HALDUN ÜSTÜNEL UNUTULMADI-

Galatasaray'da tribünlerin en sevdiği isimler arasında yer alan ve geçtiğimiz günlerde önce Futbol A.Ş.'deki, daha sonra da kulüpteki yönetim kurulu üyeliklerinden istifa eden Haldun Üstünel, OFK Belgrad maçında unutulmadı.
Taraftarlar, Haldun Üstünel için kapalı tribüne oldukça büyük bir şekilde, 'Seni seviyoruz Haldun Üstünel' yazılı bir pankart açtı.

-ALİ SAMİ YEN STADI'NDA 82 GÜN SONRA-

Süper Lig'de geçen sezon 33. hafta maçını Ali Sami Yen Stadı'nda oynayan Galatasaray, yaklaşık 3 ay sonra yeniden taraftarının karşısına çıktı.
Sahasındaki son maçında Antalyaspor'a 2-1 yenilen sarı-kırmızılılar, OFK Belgrad maçıyla 82 gün sonra yeniden İstanbul'daki taraftarlarıyla buluşurken, ilginin yüksek olması dikkati çekti.

-ARDA'DAN HABER TEPKİSİ-

Galatasaray Futbol Takımı Kaptanı Arda Turan, bir gazetenin magazin ekinde kendisiyle ilgili çıkan habere tepki gösterdi.
Yazılı bir açıklama yayınlayan Arda, adının bir bayanla anıldığı haberin doğru olmadığını kaydederken, OFK Belgrad maçı öncesi böyle bir haberin yayınlanmasının kasıtlı olduğuna inandığını, yasal haklarını da arayacağını belirtti.

-YENİ FORMAYLA İLK MAÇ-

Galatasaray'da lansmanı yapılan yeni sezon formaları içinde en dikkati çekeni olan mercan rengi, OFK Belgrad karşısında görücüye çıktı.
Geride kalan sezonda mor renkli formayla taraftarlarının beğenisini kazanan sarı-kırmızlı takım, bu sezonki favori forma olan mercan rengini ilk resmi maçında giymeyi tercih etti.
Diğer yandan, henüz satışa çıkalı kısa süre olmasına karşın mercan rengi formanın birçok taraftarın üzerinde olması dikkati çekti.
29.07.2010 22:19:54