Kuzey Irak gazisine Devlet Ödünç Madalyası

1997 yılında vatani görevini yapmakta iken Kuzey Irak'ta katıldığı bir operasyonda yaralanan Rizeli Gazi Deniz Piyade Er Hızır Ali Mavdar'a, yapılan t

1997 yılında vatani görevini yapmakta iken Kuzey Irak'ta katıldığı bir operasyonda yaralanan Rizeli Gazi Deniz Piyade Er Hızır Ali Mavdar'a, yapılan törenle Devlet Övünç Madalyası verildi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen madalya töreninde bir konuşma yapan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşayacağını, toprağın uğrunda ölen olması halinde o yerin vatan olabileceğini söyledi.

Vatan topraklarının korunması adına canını feda eden şehitler ve gazilerin olduğuna dikkat çeken Hacımüftüoğlu, "Onlar bizim sağ kalan şehitlerimizdir. Sağ kalan şehitler gibi muamele görmelidir. Hepsi iyi ki sağ, iyi ki bizimle beraber. Gazilerimizin şahsında bu toprağın ne kanlar akıtılarak ne canlar feda edilerek vatan olduğunu görüyoruz. Çok büyük bedeller ödendi. Bu topraklar için bin yıldır bedel ödeniyor, gerekirse sonsuza kadar ödenmeye devam edecektir. Anadolu'ya sahip olan bu millet her türlü zorluğa göğüs geren bir millettir. Bu milletle beraber Anadolu vatan olmaya devam edecektir'' diye konuştu.

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu ise 4 yıldır Rize'de şehitler anıtı yaptırmaya çalıştıklarını ifade ederek, ''Rize'de atmaca heykeli bile var. Ancak şehit anıtı yapılmaması üzüntüyle karşılıyoruz. Bir an önce bu sorunun ortadan kaldırılmasını istiyoruz.'' dedi.

Daha sonra, 1997 yılında Kuzey Irak'ta mayın patlaması sonucu yaralanan gazi Deniz Piyade Er Hızır Ali Mavdar'a madalyası, Vali Hacımüftüoğlu ile Garnizon Komutanı Albay Turhan Talu tarafından takdim edildi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, daire başkanları, siyasi parti liderleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile şehit ve gazi yakınlarının katıldığı tören sonrası gazetecilere açıklama yapan gazi Mavdar, vücudunda halen 12 adet şarapnel parçası bulunduğunu, felç riski nedeniyle çıkartılamadığını söyledi.