Osmanlı Torunları Bodrum'da Bir Araya Geldi

Osmanlı padişahlarından Sultan 5

Osmanlı Torunları Bodrum'da Bir Araya Geldi
Osmanlı padişahlarından Sultan 5. Murad'ın İngiltere'de yaşayan torunu Ayşe Gülnev Osmanoğlu'nun, babası Osman Selaheddin Osmanoğlu'nun 70. doğum günü için düzenlediği partide hanedanın bazı üyeleri bir araya geldi.
İngiltere'de yaşayan ve yaz tatillerinde Bodrum'a gelen İngiliz Nicholas Sutton ile evli Ayşe Gülnev Sultan, Sultan 5. Murad'ın 5. kuşak, ayrıca babaannesi sebebiyle Sultan Mehmed Reşad ın 4. kuşak torunu. Dedesi Ali Vasıb Efendi, babaannesi Emine Mukbile Sultan ve dedesinin babası Ahmed Nihad Efendi 1924'de diğer hanedan üyeleriyle birlikte yurt dışına çıkarılmış. Doğum günü kutlanan babası Osman Selahaddin Efendi ise sürgünde iken 1940'da İskenderiye'de doğmuş. İngiliz asıllı Athena Hanımefendi ile
evlenen Osman Efendi'nin kızı Ayşe Gülnev Sultan ile birlikte Orhan Murad ve Selim Süleyman adında 2 de erkek çocuğu bulunuyor.
Ali, Tarık, Cengiz, Ziya ve Aliye olmak üzere 4 erkek 1 kız çocuğu olan Ayşe Gülnev Sultan'ın babası için düzenlediği doğum günü partisinde şef Emre Aracı takdiminde 2 keman ile viyola ve çello olmak üzere 4 sanatçının yer aldığı orkestra, Osmanlı döneminde bestelenen eserlerden oluşan klasik müzik konseri verdi.
Mahmudiye Marşı ile başlayan konserde Sultan 5. Murad, Fehime Sultan, Sultan Abdulaziz, Burhaneddin Efendi ve Hadice Sultan'ın eserlerin ve diğer bazı hanedan üyelerinin eserlerine yer verildi.
Doğum günü partisine, ev sahipliği yapan Ayşe Gülnev Sultan, eşi Nicolas Sutton ve çocuklarının yanı sıra, Şehzade Orhan Murad Osmanoğlu, eşi Brezilyalı Patricia Osmanoğlu ve çocukları Turan Cem, Tamer Nihat, Şehzade Mahmud Namık, , Şehzade Selim Süleyman Osmanoğlu eşi Alev Osmanoğlu, Sultanzadeler Ürdün Kralı Abdullah'ın amcası Ürdün Prensi Ali Bin Nayef, eşi Rima, kayınvalidesi Suhal, Mısır Prensi aynı zamanda Osman Efendi'nin kuzeni Abbas Hilmi ve diğer bazı davetliler yer aldı.
Osman Selaheddin Osmanoğlu doğum günü partisine gelenlerden bazı arkadaşları ile Mısır'da beraber büyüdüklerini söyledi. 35 yaşında Türkiye'ye gelebildiğini söyleyen Osman Efendi'nin doğum günü partisine katılanlar beraberinde getirdikleri hediye paketlerini verdi.
Davetlileri teker karşılayarak sohbet eden Osman Efendi, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu arada jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı gözlendi.