Başkan Vergili Çalışmaları Anlattı

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Başkan Vergili Çalışmaları Anlattı
Karabük belediye Başkanı Rafet Vergili, belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verirken, altyapı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Kordon Park'ta çadır kuracaklarını belirten Başkan Vergili, burada LSY faaliyetlerinin yapılacağını açıladı. Başkan Vergili, "Karabük Belediyesi olarak alt yapı çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Alt yapı çalışmalarımızın yanı sıra kültürel hizmetlerimizde devam ediyor. Bu günlerde dershanelerle yaptığımız müşterek çalışma sonucu 27 Temmuz 2 Ağustos tarihleri arasında Kordon Park'ta bir çadır kuracağız. Bu çadırda belirttiğimiz tarihlerde LSY tercih günleri faaliyeti yapılacaktır. Burada öğrencilerimizin doğru tercih yapmaları için dershanedeki öğretmenler vasıtası ile gerekli yardımlar yapılacaktır. Çadırımız 10.00 ila saat 18.00 arasıda açık kalacaktır. 28 Temmuz saat 19.30'da Adatepe Parkının açılışını yapacağız. 2 Ağustos tarihinde mezbahane temel atma töreni gerçekleştirilecek. 9 Ağustos saat 19.30'da 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinin açılışını gerçekleştireceğiz" dedi.
Başkan Vergili su kesintileri ile ilgili de açıklamalarda bulunarak, "Benim zamanımda su kesintisi olmayacak demiştim. 1.5 gündür kesik olan su konusunda Karabüklülerden özür diliyoruz. Bizim görevimiz bu arızaya bir buçuk günde değil 6 saatte içerisinde yapmaktı. Ancak, şu anda ki depolardaki parça eksikliğinden, bir yandan karayollarının çalışması, bir yandan Kargaz'ın çalışmalarından dolayı çok sık su arızaları ortaya çıkmış bulunmaktadır. Şunu belirtmek isterim yaklaşık 30 yıldan beri Karabük'te alt yapı olarak hiçbir şey yapılmamış. Şu anda ki mevcut su borularımızın tamamı kullanılamaz hale gelmiş. Bunların tamamını 2 ay içerisinde yenileyip Karabük'te bu kadar uzun süreli su sıkıntısı çekmeyeceğiz. Su sıkıntısı daha çok fazla olabilir ama bizim yaptığımız diğer bir çalışma ile Hamzalar Deposundan vermiş olduğumuz su ile bunu bir buçuk gün gibi sıkıntı ile telafi etmiş bulunmaktayız. Ama 2 ay sonra Karabük'te bu şekilde büyük su arızası yaşanmayacak her yerden Karabük'e su verebilecek duruma geleceğiz. Ben göreve geldikten sonra en uzun su arazı bu oldu. Benden daha önceden Karabük'te her ay iki veya üç günlük su arızalarına şahidim" diye konuştu.
Başkan Vergili, battı-çıktı ihalesinin sonuçlanmak üzere olduğunu kaydederek, "İhale sonuçlanmak üzere iki tane firmadan düşük fiyat sorgulaması yapılıyor bu düşük fiyat sorgulaması bittikten sonra ihaleyi alacak firma belirlenecek. Bu da tahmin ediyorum 15 günlük bir süre içerisinde belirlenir, bu süreden sora tekrar 15 gün daha bekleme süresi var bundan sonrada yapımına başlanacak" dedi.
Üniversiteli öğrencilere burs verileceğini belirten Vergili, "Burs ile ilgili derneğimiz bu günlerde müracaat tarihlerini açıklayacaktır. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda üniversiteli öğrencilerimize burs verilecektir" diye konuştu.