Azerbaycan'dan Üçüncü Gelini Alan Köy Halkı Mutlu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı bir köyün üçüncü yabancı gelini alması sevinçle karşılanırken, köyün yaşlıları 'Bu gidişle akraba evliliği tarihe karışır' dediler.

Azerbaycan'dan Üçüncü Gelini Alan Köy Halkı Mutlu
İlçeye bağlı Akçalı köyü, 3 yıl içinde Azerbaycan'dan 3 gelin aldı. Azerbaycan'a üniversite okumak için giden gençler tanışıp sevdikleri kızı alıp köylerine dönüyor. Son olarak Cahit Çelik (23) okumak için gittiği Azerbaycan'da tanıştığı Aynur Ehedzade adlı kızı alarak geri döndü. Köyde Azeri gelin için, sanatçı Aydın Aydın'ında katıldığı muhteşem bir düğün töreni düzenlendi. Düğünde coşkuyla halay çeken yaşlılar, "Halaylarımız hem hastalılara iyi geliyor, hem de dışardan gelin aldığımız için çok
mutluyuz. Akraba evliliği de son bulacağı için mutluyuz. Gençlerimiz dışardan eş alsınlar" diyerek sevinçlerini dile getirdi.
Sevdiği kızı aldığı için mutlu olduğunu belirten damat Cahit Çelik ise sonunda hayaline kavuştuğunu anlattı. Eşini çok sevdiğini belirten gelin Aynur Ehedzade ise Yüksekova'ya gelmekten mutluluk duyduğunu belirtti.
Köyde yapılan düğün renkli görüntülere sahne oldu. 3 gün 3 gece boyunca devam düğün de, halayların yanı sıra, Kürtçe müzik eşliğinde Azeri oyunları, kolbastı ve birçok oyun oynandı.
Köyde ilk defa gelin ile damadın tüm köylüler huzurunda dans etmesi ise dikkat çekti. Aydın Aydın'ın söylediği Kürtçe müzik eşliğinde coşan davetliler, birlik beraberlik ve barış mesajı verdi.