Ak Partili Vekillerden Tabipler Odasına Ziyaret

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ve Öznur Çalık yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Tabipler Odası Başkanı Mustafa Eroğlu'nu makamında ziyaret ettiler.

Ak Partili Vekillerden Tabipler Odasına Ziyaret
Ziyarette konuşan Tabipler Odası Başkanı Mustafa Eroğlu, "Aslında uzun süredir böyle bir ziyareti de bekliyorduk. Gönlümüzden geçiyordu. Başka kuruluşlardan da ziyaretler oldu. Kendilerini de gerek Malatya için gerek Türkiye için parlamentodaki çalışmaları hususunda Allah'tan yardım diliyorum ve yolları açık olsun" dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Çok şey yapıldı. 8 yıl boyunca sağlıktaki reforma baktığımız zaman hastanelerin birleştirilmesinden, yeşil kartlı hastalarımızın serbest eczanelerden ilaç alımına kadar çok yoğun bir reform paketimiz vardı. Binlerce şükürler olsun bunların hepsinin üstünden geldik. Bizim amacımız milletin istediği zaman istediği oranda gidebilsin ve doktorlarımız açısından da bu yorgunluktan kurtulsunlar. Hastaneye gidelim oradan muayenehaneye gidelim şeklindeki algıyı düzeltelim istiyorduk. Fakat CHP, tam bunun uygulanmasında komisyon görüşmeleri esnasında evet demiş olmalarına rağmen sonradan bir kez daha kapılarında bekledikleri Anayasa Mahkemesine gitmişler ve sıkıntılı süreci Türkiye'ye yaşatmışlardır. Şunu çok net bilmenizi istiyoruz ki bu yasayı çıkarılırken doktorlarımızın özlük hakları ile ilgili çok önemli değişiklikleri birlikte getirmiştir. Ama maalesef görüyorsunuz muhalefet yine dediğini yapıyor milletin doktora ulaşımını erişimini ve hizmetini engelleyecek başvuruyu bir kez daha yapmış vaziyette. Ben bu vesile ile tam gün inşallah kazasız belasız bir kez daha görüşülerek çıkarılmasının temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz de, "Ben tekrar söylüyorum tam gün yasası Türk halkı için faydalı bir yasa. Tabi buradaki güzel haberler de doktorlarımıza verilen performans ödemelerinde mutlaka emekli maaşlarını yansıtacak şekilde yeniden dizayn edilmesi kanaatindeyim. Ama mutlaka doktor arkadaşlarımızın mutlu olmasını arzu ediyoruz. Yetmiş milyon insanımızın mutlu olmasını arzu ediyoruz diye söylemiştim. Meslek gruplarımızın sıkıntılarını yerinde dinliyoruz.Varsa önerileri eleştirileri tenkitleri onları alıyoruz.ve bunu da elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz. Malum bu süreçte bir referandum süreci başladı. Demokrasiden yana hukukun üstünlüğünden yana herkesin orda yerini almasını arzu ediyoruz. Bu bir duruştur, milli duruştur, demokrasinin duruşudur" ifadelerini kaydetti.