Narlıkuyu Sahilinde Ölü Yunus Bulundu

Mersin'in Silifke İlçesine bağlı Narlıkuyu beldesi sahilindeki Akyar koyunda ölü yunus bulundu.

Akyar koyunda balık restaurantı işleten Cemal Özgider tarafından bulunan yunus çevredeki tatilcileri üzdü. Yaklaşık 15 gün önce öldüğü tahmin edilen boyu iki metreyi aşan, dalgalarla kıyıdaki kayalıkların içerisine kadar sürüklenip çürümeye başladığı için çevreye kötü bir koku yaymaya başlayan yunus, yetkililer gelmeyince Özgider tarafından uzun bir sopayla bulunduğu yerden çıkarıldı.
Restaurant işletmecisi Özgider, ölü yunusu kayalıkların arasından çıkardıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, denizden alışık olmadıkları çok kötü bir koku gelmeye başladığını, baktıklarında kıyıya yakın bir yerde kayalıklara sıkışmış ölü yunusu gördüklerini söyledi.
Özgider, durumu yetkililere bildirdiklerini ancak kimse gelmeyince ölü yunusu bulunduğu yerden sopayla çıkarmak zorunda kaldığını belirtti.
Kayalıklarda sıkıştığı yerden kurtulmasıyla ölü yunusun dalgalarla birlikte Akyar koyunda gözden kaybolduğunu vurgulayan Özgider, insanlara karşı sıcaklığıyla bilinen yunusların ölmesine çok üzüldüğünü söyledi.
Arkadaşlarıyla birlikte Akyar koyunda denize girerken yunus ölüsüyle karşılaşmaktan büyük üzüntü duyduğunu belirten Cemal Özgider'in kızı Gizem Özgider de şunları söyledi: "Arkadaşlarla denizde özgürce yüzmenin keyfini yaşarken yunus ölüsünü görmek bizi üzdü. Bu yunus belki doğanın dengesi gereği ölmüş olabilir ama bu kadar cana yakın deniz canlısının ölmesine üzülmemek mümkün değil."
Her canlının özgürce yaşamaya hakkı olduğuna dikkat çeken Gizem Özgider, sözlerine şöyle devam etti: "Nasıl bir insan bir oda içerisinde uzun süre kapalı kalmayı istemeyip özgürce hareket etmek isterse, bütün canlılar da aynı duygu içerisindedir. Bu nedenle her canlı yaşamı boyunca özgür yaşamalıdır."