Şehit uzman çavuşun Dörtyol'daki baba evine ateş düştü

Hakkâri'nin Çukurca ilçesindeki saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ayhan Say (23)'ın Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki baba evine ateş düştü.

Ş

Hakkâri'nin Çukurca ilçesindeki saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ayhan Say (23)'ın Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki baba evine ateş düştü.

Şehidin, bir hafta önce söz kestiği, önümüzdeki günlerde de nişanlanacağı öğrenildi.

Şehit askerin ailesine acı haberi Dörtyol Kaymakam Vekili Erzin Kaymakamı İlhan Abay, Dörtyol Garnizon Komutanı J. Yrb. Hakkı Çetin, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Mustafa Çömez, Dörtyol Emniyet Müdürü Mustafa Yavuzyolcu ve Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin verdi.

Şehidin evinde sağlık ekipleri de hazır bulundu.

Dörtyol Belediyesinde işçi olarak çalışan baba Hasan Say'a acı haber ilk önce çalıştığı deniz sahiline giden Belediye Başkanı Fadıl Keskin verdi.

Başkanla birlikte eve gelen babayı diğer askeri yetkililer karşıladı.

Baba Hasan Say, "Oğlumun şehit olması önemli değil ama bu vatan hainleri sizin içinizde. Bunları temizlemeden bu feryatlar bitmez. Önemli olan bunun temizlenmesi." dedi.

Bir aile ziyareti için İskenderuna giden anne Ayşe Say ise acı haberi komşularından duyduktan sonra evine döndü. Şehidin kızkardeşlerinin sinir krizleri geçirerek ağladıkları evde annenin gelmesiyle feryatlar koptu. Anne Ayşe Say, "Bir hafta önce söz kestik. Önümüzdeki günlerde tatlısını yiyecektik. Vatan sağ olsun." diyerek ağladı.

5 kardeşi bulunan Uzman Çavuş Ayhan Say, yarın Dörtyol Ocaklı mezarlığında toprağa verilecek.