Kılıçdaroğlu, KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Denktaş'ı ziyaret etti

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı etkinliklerine katılmak üzere geldiği KKTC'ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC'nin 1. Cumhurbaşkan

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı etkinliklerine katılmak üzere geldiği KKTC'ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı ziyaret etti.

KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Denktaş, görüşmede yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanının görevi devraldıktan sonra ilk ziyaretini KKTC'ye yapmasından müteşekkir olduklarını ifade ederek, bunun sadece Kıbrıs Türklerine değil, dünyaya da önemli mesaj verdiğini söyledi. ''Bu mesaj, Türkiye'nin ve Türkiye'deki partilerin KKTC'yi var olan bir devlet olarak kabul ettikleri ve etmeye devam edecekleridir'' diyen Denktaş, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in bugünkü tören konuşmasında da bunu vurguladığını, bundan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

''Bu konuda biz, partilerin TBMM'de oybirliğiyle aldıkları kararı milli Kıbrıs görüşü olarak kabul etmekteyiz'' diyen Denktaş, bugün bunun teyidini görür gibi olduğunu ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Rauf Denktaş, ''Atatürk'ün partisini, O'nun istediği yolda şevkle yürüttüğünü'' belirttiği Kılıçdaroğlu'na yeni görevinde başarılar diledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramında KKTC'de bulunmak ve bu mutlu günü Kıbrıs Türk halkıyla paylaşmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, KKTC'nin, kurulduğu günden bu yana demokrasisini, hukukunu, insan haklarını geliştirerek pek çok ülkeye örnek olacak kurumlarını oluşturduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, ''Rauf Denktaş ismi Kıbrıs'la özdeşleşmiş bir isimdir. KKTC'nin kurulması, bağımsızlık hareketi, Rauf Denktaş'sız düşünülemez. Sizinle birlikte olmak bizim için onur vesilesidir'' dedi.