En iyisi Beşiktaş - SPOR

Hakan Şükür ve Sergen Yalçın 'Üç Büyükler'i analiz etti. 



Hakan Şükür ve Sergen Yalçın "Üç Büyükler"i analiz etti. 

SERGEN YALÇIN

Beşiktaş’ın eksiği yok
Beşiktaş; Schuster-Quaresma-Guti transferleriyle müthiş bir iş başardı. Bu kaliteli isimler Beşiktaş’ı yarışta bir adım öne geçirdi. Beşiktaş’ın zaten zengin bir kadrosu vardı. Şu an Q7 kapalı bir kutu gibi gözükse de, istikrarlı bir şekilde takıma katkı sağlarsa Türkiye’nin kralı olur. Guti de büyük artı. Orta sahanın gücüne güç katacaktır. Schuster ise ayrı bir moral motivasyon unsuru. Bana göre Beşiktaş’ın bir eksiği yok artık.

Fener’e 1 stoper 1 golcü şart
Fenerbahçe benim için büyük bir hayal kırıklığı. Stoch iyi isim, ancak sadece umut vaat ediyor. Caner kendisini ispatlamış olsaydı, Galatasaray onu bırakmazdı. İlhan ise takıma banko katkı sağlayacak bir isim değil, sadece alternatif. Kısacası transferde hiç bir aşama kaydedemediler. Fenerbahçe’ye çok üst düzeyde 2 oyuncu lazım. 1 stoper ve çok iyi bir santrfor. Sağ öne oyuncu arıyorlar. Orada Kazım, Deivid, Mehmet var. Yani şu ana kadar yapılan transferlerin Fenerbahçe’ye çare olacağını sanmıyorum. Ağır bir şey söylemek istiyorum, bırakın Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmayı; Fenerbahçe, Young Boys karşısında bile herkesi hayal kırıklığına uğratıp elenebilir...

Aslan, Baros’a partner almalı
Galatasaray nispeten iyi oyuncular aldı. Bir çoğu banko oyuncu değil, alternatif isimler; ancak yerinde transferler yapıldı. Cana tam Galatasaray’ın istediği bir oyuncu tipi. Sert ve agresif. Ali Turan bir çok pozisyonda oynayabilir. Batdal’ın geleceği parlak. Serdar Özkan ise son şansını kullanıyor, kendisini kanıtlamak zorunda. Teknik direktör Rijkaard da tecrübe edindiğine göre, Galatasaray’ın daha başarılı olacağına inanıyorum. Yine de Keita’nın yeri doldurulmalı ve Baros’un yanına çok iyi bir yabancı partner alınmalı. Yoksa geçen sezon yaşadığı golcü krizini tekrar yaşayabilirler. 


HAKAN ŞÜKÜR 

Fenerbahçe’nin 2 eksiği var
Caner ve Stoch önemli transferler ama yetmez. Topu ilerde tutabilen, güçlü, takımı oynatan santrfora da ihtiyaç var. Gyan güçlü ama set oyununa uyumu tartışılır. Bahsettiğim, Grafite ve Kanoute tipi oyuncular. Bir başka sıkıntı da stoperde. Oyun görüşü yüksek, iyi pozisyon alan, hava hakimiyetine sahip, geriden oyun kurabilen teknik bir oyuncu. İlhan hep kapalı futbol oynayan ekiplerdeydi. Fenerbahçe’nin Türkiye’de önde oynama zorunluluğu düşünülürse, çok uygun bir oyuncu değil. Sadece iyi bir alternatif olabilir.

Aslan’ın derdi sol kanatta
Serdar Özkan’dan da Mehmet Batdal’dan da çok umutluyum. Cana sözlere bakılırsa hırslı, ruhu olan bir isim. Kewell ise çok iyi bir profesyonel. Sağlık problemlerini bitirir, iyi performans gösterirse en azından büyük faydası olur. Rijkaard’ın istediği savunma bloğunun olmadığı ortada. Neill iyi, ama Servet ile Gökhan aynı tip. Son 2 yıl teknik ve idari olarak kulüp kötü yönetildi. Ders alındığını umuyorum. Keita’yı zararsız satmak önemli, Serdar onun açığını kapatabilir. Sabri ve Serdar’ın olduğu sağ kanat etkili olacaktır. Ama solda sorun sürüyor. Çağlar ve Hakan ile hücum yapılmaz.

Kartal’ın kadrosu fark yaratıyor
Quaresma’nın kalitesi ortada. Gençliği ve uzun zamandır oyun anlamında piyasadan uzak oluşu bir şans. Beşiktaş seyircisi onu coşturur. Schuster de başlı başına bir transfer. Nihat’ın sıfırdan başladığı düşünülürse, o da bir transfer. Ferrari’yi düşünmemesini taktiksel zeka olarak görüyorum. Israrcı, çabuk ve oyun kurabilen bir stopere ihtiyaç var. Bu kadar 10 numarası olan bir takımın çift forvet oynamayacağını düşünüyorum. Bobo hakkında şüpheliyim. Delgado ve Tabata’nın gönderilmesi de eski hatalardan dönüş olur. Guti çok önemli bir oyuncu, çok faydalı olacaktır. (Fanatik)


Star Gazete