DTSO Başkanı Ensarioğlu: CHP'nin bölgeyle olan diyaloglarında sıkıntı var

CHP'nin Doğu ve Güneydoğu Komisyonu, 21 yıl aradan sonra yeni bir 'Kürt raporu' hazırlamak için geldiği Diyarbakır'da eleştirilerin de odağı oldu. Diy

CHP'nin Doğu ve Güneydoğu Komisyonu, 21 yıl aradan sonra yeni bir 'Kürt raporu' hazırlamak için geldiği Diyarbakır'da eleştirilerin de odağı oldu. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Galip Ensarioğlu, "CHP'nin bölge ile olan özellikle hem diyaloglarında hem de ziyaretlerinde bir takım aksamalar ve sıkıntıların olduğunu hepimiz biliyoruz." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç ve Umut Oran, Genel Sekreter Yardımcısı Tekin Bingöl, Parti Meclisi Üyesi Mesut Değer, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Mahmut Duyan, Ensar Öğüt ve Mehmet Faraç Mardin'in ardından Diyarbakır'a geldi. STK'lar görüşmeden önce konuşan DTSO Başkanı Galip Ensarioğlu, CHP heyetini eleştirdi. CHP'nin Doğu ve Güneydoğu ile diyaloglarında sıkıntılar olduğunu bildiklerini anlatan Ensarioğlu, "Türkiye'de bugün önemli değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Son yıllarda artan şiddet, Türkiye'yi bugün meşgul eden Kürt sorunu ve demokratikleşme sorunu konusunda CHP'nin desteğinin önemini ve bu sorunun çözümüne yapacağı katkının önemli olduğunu biliyoruz." diye konuştu.

HALUK KOÇ: CHP'NİN BÖLGEYLE KOPUKLUĞUNU FARKINDAYIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ise, Türkiye'nin uzun yıllardır Kürt sorunu adını verdikleri ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğunu söyledi. Sorunun siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel boyutları olduğunu anlatan Koç, bu sorunu tek bir iradenin, tek bir siyasi çatının çözümü için yeterli olmadığını son siyasi olayların kanıtladığını kaydetti.

Koç, şöyle konuştu: "Sorunun çözümünde ulusal boyutta tüm siyesi aktörlerin katılacağı, demokratik kitle örgütlerinin katılacağı ve her boyutunun tartışılacağı bir sürecin yaşanması gerektiğine inanıyoruz. Burada CHP'nin bölgeyle kopukluğunu farkındayız. Özeleştirisini yapıyoruz. Sizi dinlemeye geldik. Düşüncelerinizi doğrudan öğrenmeye geldik." şeklinde konuştu.