158 kilogram eroini Avrupa'ya götüreceklerdi

Adana'da Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine götürülecek piyasa değeri 6 milyon euroyu bulan 158 kilogram eroin ele geçirildi. Uyuşturucu tacirlerinin

  Adana ' da Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine götürülecek piyasa değeri 6 milyon euroyu bulan 158 kilogram eroin ele geçirildi . Uyuşturucu tacirlerinin , eroini özel hazırladıkları kızaklarla TIR ' ın dorsesine zula ettikleri ortaya çıktı . Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez , bir yıldan bu yana 835 kilogram eroin ele geçirdiklerini belirterek , gençleri zehirlemek isteyenlere fırsat vermeyeceklerini söyledi .

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ( KOM ) Daire Başkanlığı ile Adana , Ceyhan ve Gaziantep şubelerinin desteğiyle yapılan operasyonun 3 aylık bir takip sonucu gerçekleştirildiği bildirildi . Uyuşturucu tacirlerinin zula için TIR ' ın dorsesinde özel kızaklı bölümler hazırladıkları ortaya çıktı . 158 kilogram uyuşturucuyu yurtdışından getirdikleri ve Avrupa ülkelerinde pazarlayacakları belirlenen Mehmet Ali K . ( 46 ) , Abdullah K . ( 34 ) ile Mustafa Teyfik K . ( 35 ) Gaziantep ' te gözaltına alındı .

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez , Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Uçkan ile birlikte gazetecilere ele geçirilen eroini gösterdi . Kesmez , polisin uyuşturucuyla mücadelede hız kesmediğini bildirdi . Bir yıldır başarılı operasyonlara imza atıldığını belirten Kesmez , " Ben göreve başlamadan önce 480 kilogram eroin ele geçirilmişti . 9 Aralık ' ta 97 kilogram , 9 Şubat 100 kilo , dün de 158 kilo eroin ele geçirildi . Bu olayla uyuşturucunun sahibinin de aralarında olduğu 3 kişi gözaltında . Bu kadar eroinin kaç bin kişiyi zehirleyeceğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum . Mücadelemiz aralıksız sürecek . Aileleri de bu konuda uyarıyoruz . " dedi .