Guti transferine Demirören damgası

Beşiktaş, Real Madrid'in başarılı oyuncusu Guti ile her konuda anlaşmaya vardı. Borsaya görüşmelerin başladığını bildiren Kartal, İspanyol yıldız için büyük bir imza töreni ...



Beşiktaş, Real Madrid'in başarılı oyuncusu Guti ile her konuda anlaşmaya vardı. Borsaya görüşmelerin başladığını bildiren Kartal, İspanyol yıldız için büyük bir imza töreni düzenleyecek. Guti'nin transferi İspanyol medyasında geniş yer bulurken, Başkan Yıldırım Demirören'in adeta bir Guti âşığı olduğu belirtildi.

Beşiktaş, İnterli yıldız oyuncu Ricardo Quresma'dan sonra Real Madrid'in ünlü futbolcusu Guti Hernandez'i de resmen renklerine bağlamak üzere. Başkan Yıldırım Demirören ve transfer komitesinin Madrid'de her konuda anlaştığı Guti'nin İstanbul'a gelişi Menkul Kıymetler Borsası kurallarının yanı sıra yabancı kontenjanın dolu olması nedeniyle önümüzdeki haftaya sarktı. Büyük ihtimalle pazartesi günü İstanbul'da olması beklenen İspanyol oyuncu için Siyah-Beyazlı taraftarlar da büyük bir karşılama töreni hazırlayacak.
15 yıl boyunca Real Mad-rid'den başka bir takımda oynamayan Guti'nin Beşiktaş'a gelişi, İspanyol medyasında da geniş yer buldu. Spor gazetesi Marca, Beşiktaş Kulübü ile İspanyol futbolcu Guti arasında devam eden pazarlıklar sonrası anlaşmanın sağlandığını duyurdu. Marca, özellikle Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in "Guti âşığı" olduğunu ve transferin gerçekleşmesi için her şeyi yaptığını ileri sürdü. İspanyol gazetesine göre, Beşiktaş'ın Guti ile 2 yıllık sözleşme imzalayacağı ve futbolcuya toplam 5 milyon Euro ödeyeceği belirtilerek, bu paranın 1,5 milyon Euro'sunun bizzat Demirören'in cebinden çıkacağını öne sürdü. Haberde ayrıca Beşiktaş'ın, Real Madrid'den Guti haricinde Raul'le ilgilendiği de belirtildi.
Bu arada Real Madrid'in sezon öncesi antrenmanlarına dahil edilmeyen Guti'nin, kulübü ile 1 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor. Tecrübeli oyuncunun en geç 26 Temmuz tarihine kadar İspanyol kulübü ile ilişiğini kesmesi gerektiği de haberde yer aldı. 33 yaşındaki Guti, orta sahada görev yapıyor. Real Madrid'le birlikte üç Şampiyonlar Ligi ve üç de La Liga şampiyonluğu yaşayan yıldız oyuncunun Süper Kupa ve kıtalararası kupa şampiyonlukları da koleksiyonunda yer alıyor.
Yabancı operasyonu başlıyor
Beşiktaş'ta Guti'nin transferinin gerçekleşmesinin ardından takımdan ayrılacak yabancı oyuncuların durumu da önem kazandı. Halen kadrosunda 12 yabancı oyuncu bulunduran Siyah-Beyazlılar, Guti'nin gelişi ile birlikte elindeki yabancılardan üçünü göndermek zorunda. Teknik Direktör Bernd Schuster'in bir de forvet istemesi halinde ise gidecek yabancı oyuncu sayısı 4'e çıkacak. Listenin başında ise Fink, Zapotocny, Delgado ve Tello bulunuyor.
Mete Düren'den Guti'ye borsa freni
Beşiktaş iletişim sorumlusu Mete Duren, Guti ile transfer görüşmelerinin sürdüğünü ancak resmî imzanın atılmadığını söyledi. Bu transferin kesinleşmesinin ancak yabancı oyuncuların takımdan ayrılması ile olacağını kaydeden Düren, Raul'la ilgilenmediklerini açıkladı. SPK'ya bağlı olan Beşiktaş'ın transferleri sonra Borsa'ya bildirmesi gerekiyor. Siyah-Beyazlı kulüp ceza almamak için yeni bir transfer açıklaması yapamıyor.


Zaman