Belediye, parklar için 'çim timi' kurdu

Ankara'nın Etimesgut Belediyesi, mevcut parklardaki revize işlemleri için 155 kişiden oluşan 'çim timi' kurdu.

Yazın parklara akın eden vatandaşlar

Ankara'nın Etimesgut Belediyesi, mevcut parklardaki revize işlemleri için 155 kişiden oluşan 'çim timi' kurdu.

Yazın parklara akın eden vatandaşlara daha iyi bir park sunmaya çalışan Etimesgut Belediyesi kurduğu çim timi ile çim biçiminin yanı sıra yabani otları da ayıklayarak, yeşil alanların daha güzel görünmesini sağlıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan çim timi, belirli periyotlarla ilçedeki tüm parkları elden geçiriyor. Çalışmalar kapsamında yeşil alanların bakımı düzenli olarak yapılıyor, eksikleri gideriliyor. Bakılmadığında sürekli uzayıp kuruyarak parkların ahengini bozan çimler, biçiliyor, sulanıp bakımı yapılarak canlı ve bakımlı tutuluyor. Kuruyan yabani ot ve dikenler de parklardan ayıklanıyor.

Öte yandan Etimesgut Belediyesi, Topçu Mahallesi'ndeki daha önce boş ve tamamen bakımsız bir arazi olan sahayı düzenleyerek parka dönüştürdü. Topçu Mahallesi'nde 9 bin 855 metrekarelik alan üzerinde yapımı devam eden parkta yürüme yolları, oturma grupları, çocuk oyun alanları, kameriyelerin yanı sıra özel bitki örtüleri yer alıyor.

Elvankent'e hakim bir noktada bulunan yeni park, okullara yakın olması nedeniyle bölge halkından büyük ilgi görüyor. Park inşaat alanı daha önce mezarlıklar, kuru çalılık ve dikenler nedeniyle atıl durumda bulunuyordu. Etimesgut Belediyesi'nin çalışmasıyla bu alan şimdiden cazibe merkezi olmaya başladı.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, hizmetlerinin vatandaşlar için olduğuna işaret ederek, onların rahat edeceği ortamlar oluşturmak için çalıştıklarını söyledi.